Egyetemen a nyelvvizsgakövetelmény országosan van meghatározva, vagy minden egyetem maga dönti el, milyen nyelvvizsga szükséges a diplomához?
Minden szak képzési és kimeneti követelményében szerepel, hogy az oklevél kiadásának feltételei milyenek. Többek közt a nyelvvizsga-követelmények is szerepelnek.
Nem tudom kivel beszélt a barátod az egyetemen, de ha csak valami haverjával, hát az nem biztos, hogy releváns információt ad. Keresse fel a TO-t, ott tutira tudják a követelményeket.
Az egyetem választott karának oldalát keresd fel, van olyan, ahol felsorolták a tárgyakat, a feltételeket (pl. 0 kredites testnevelés, stb.) és ott lesz olyan, hogy nyelvvizsgakövetelmények, legalábbis nálunk így van.
A tanulmányi osztályon is tudnak elvileg felvilágosítást adni.
központilag, mindenütt ua.
felvi.hu:
nemzetközi gazd. alapképzés:
10. Nyelvi követelmények:
Alapfokozat megszerzéséhez államilag elismert vagy azzal egyenértékű, legalább kettő középfokú C típusú szaknyelvi nyelvvizsga szükséges, amelyek közül az egyik helyett C típusú felsőfokú általános nyelvvizsga is tehető, illetve ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél.
Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak:
9. Idegennyelv-ismeret követelményei:
Angol nyelvből államilag elismert legalább középfokú, C típusú nyelvvizsga vagy egy másik élő idegen nyelvből államilag elismert legalább középfokú, C típusú szakmai vagy C típusú felsőfokú nyelvvizsga, továbbá egy másik élő idegen nyelvből államilag elismert legalább középfokú, C típusú szakmai vagy C típusú felsőfokú nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!