Lehet még esélyem, vagy elcsesztem?
Most kezdtem az egyetemet. Eleve csak 24 kreditet vettem fel, és nagyon úgy néz ki, hogy csak 15 lesz meg belőle :(
Nagyon félek, hogy év végén átsorolnak költségtérítésesbe, de a szakomon 200.000Ft egy félév, és nem tudnám fizetni. Ráadásul most kezdek rájönni, mennyire szeretem amit tanulok, csak néhány tárgyat nem vettem elég komolyan :(
Van még esélyem, hogy államin maradjak?
utánanéztem, 27 kreditnek kell meglenni 2 félév alatt ahhoz, hogy ne soroljanak át. azt hiszem, ez menni fog, de jó lecke a jövőre nézve.
köszi mindkettőtöknek!
Most így újraolvasva lehet hülyeséget írtam :)
A lényeg, hogy minden tavaszi félév végén legyen n*15 kredited (nálad akkor kevesebb, 14) n: félévek száma
Semmi baj, ha a következő félévben összeszeded magad, akkor nem raknak át.
De ne a minimumra menj, én azzal egyszer már megszívtam.
Két félév alatt 27 kredit a minimum, de 60 az ajánlott. Peóbálj meg a következő félévben elvégezni legalább 35-40 kreditet és nem lesz semmi gond.
Számolni kell ugyanis azzal, hogy ha nem végzel el elég kreditet, akkor csúszol és őgy is átcsúszhatsz költségtérítésesbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!