Mi a feltétele, hogy a BA után MA-ra mehessek majd?
Nem csak a saját iskoládba jelentkezhetsz mesterképzésre, hanem bármelyikbe, ahol oktatnak a képzésedre épülő mesterképzést. De valójában szinte bármilyen mesterképzésre jelentkezhetsz, ha vállalod, hogy megszerzed a hiányzó krediteid.
Én most jelentkeztem, nekem egy szóbeli elbeszélgetés volt, bár megadtak olvasnivalót, de nem kérdeztek bele. 60 pont volt a szóbeli.
Akkor a diplomád értékét szorozzák fel 6al.
Ezen felül pedig jönnek a többletpontok 100-ig. Nyelvvizsga, munkatapasztalat, gyakorlat, meg a többi.
Nekem még szigorlatokból állt a diplomám átlaga, nem tudom nálatok milyen tárgyakból áll, de ha az összes tárgy súlyozott átlaga a diploma plusz az államvizsga meg szakdoga és valóban abba a 10-be akarsz bekerülni, akkor végig jól kell teljesítened. Ez azért nem versenyt jelent, csak tanulj jól. Sőt szerintem verseny helyett inkább segítsétek egymást... a 40ből kb 20 akar majd mesterképzésre menni, abból pedig kb 10 akar vagy fog tudni azonnal, a maradék inkább munkába áll, vagy elvérzik a szakdolgozatnál.
Köszi szépen a válaszokat, akkor ennek februárban mindenképp utánanézek a TO-n. Elméletileg van a tanszék honlapján egy MA felvételre vonatkozó tájékoztató pdf, gyakorlatilag 404-et ad :)
Ha nincs meg egy tárgyam (most esélyes, sőt), akkor szerintetek elbúcsúzhatok az azonnali mesterképzéstől?
A diplomád átlaga a megszerzett kreditekből van... szóval ha addig teljesíted a nem teljesített tárgyat, akkor semmilyen negatívum nem ér ezzel kapcsolatban.
Ez egy pozitívum a gimihez képest. :)
Én pl jártam úgy is, hogy nagyon nehéz volt egy tárgyból levizsgálni, nem is jött össze, következő félévben felvettem, de kb csak én egyedül, szóval megbeszéltem a tanárral, hogy csak írok egy házidogát. :) így simán megúsztam és 5öst kaptam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!