Hogyan mentesülök a tankötelezettség alól?
Figyelt kérdés
Életkorom: 16 múltam
Azt szeretném megtudni, hogy mit kell tennem ahhoz ,hogy nem akaork tovább iskolába járni.
Pl.: ha munkába állok?
Konkrét válaszokat kérnék!
2011. jan. 11. 19:18
1/6 anonim válasza:
Vársz két évet aztán már azt csinálsz amit akarsz
2/6 anonim válasza:
18 éves korodig tankötelezett vagy. Esetleg, ha rákos lennél és már csak 1-2 éved van hátra talán mentesülhetnél, de gondolom ezt nem akarod, szóval 18 éves korodig.
4/6 anonim válasza:
Sehogy, max. elmehetsz magántanulónak. De akkor meg be kell járni levizsgázni.
5/6 bumbi02 válasza:
tankötelességed abba az évbe szünik meg, amelyikben betöltöd a 18. életévedet.. illetve házassággal ha jól tudom megszünik a tankötelesség, illetve hogyha leérettségizel minden tantárgyból (illetve abból az ötböl amelyikből kell) és van egy harmadik mentség a tankötelesség alól ami nem jut eszembe..
6/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, bár ez már lehet, hogy megváltozott, de 14 éves korodig kötelező iskolába járnod. Nem a kérdésre válasz, de azért egy megjegyzés: valamilyen iskolát azért végezz el, már csak azért is mert különben az életben nem találsz állást. Legalább egy szakközepet ha már gimnáziumot nem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!