Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tavaly felvételiztem, de...

Tavaly felvételiztem, de átmennék máshova - mennyiben más nekem az új felvételi?

Figyelt kérdés

No igen nem jött be különösen a hely ahol vagyok.

Még 3. félév végig itt maradok, de most jelentkeznék egy másik iskola másik szakára, ha maradok is az elsőn, legfeljebb 2 szakot tolok egyszerre.

Más nekem a felvételi rendszer, vagy gyk. ugyanazt kell csinálnom mint tavaly?

2011. jan. 8. 00:31
 1/4 anonim ***** válasza:

A jelenleg érvényben lévő felvételi rendszer és az új szak felvételi tárgyai alapján számolják majd a pontjaidat, de amúgy ugyanaz.

Arra kell csak vigyázni, hogy az állam csak a hivatalos képzési idő+1 évet támogat, tehát ha 2 év után váltasz, könnyen kicsúszhatsz az állami finanszírozásból.

2011. jan. 8. 00:50
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem pontosan, több 2 szakos mondta nekem, hogy amennyiben valaki az "első" harmadik féléve előtt felvesz egy második szakot, nem duplán égeti a féléveket, ha erre gondolsz.

Egyébként köszi.

2011. jan. 8. 01:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Így van. Tehát ha 2009 szeptemberében voltál elsős, akkor 2010 szeptemberében kellett volna elkezdened a 2. szakot ahhoz, hogy ne veszítsd duplán a finanszírozott féléveidet. Ha később kezded el, akkor duplán pörög, tehát 1 elhasznált félévet 2-nek számolnak, mert két szakot viszel.
2011. jan. 8. 02:20
 4/4 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, hogy azért kell a harmadik félév előtt megkezdeni a második szakot, hogy ott is támogatottra járhass. a féléveket nem számolják duplán. nem vagyok benne teljesen biztos, de én így hallottam.

a konkrét kérdésre válaszolva, a felvételi pont ugyanolyan, mint ha először csinálnád. csak be kell írni, hogy már vannak elhasznált féléveid. én is újrafelvételiztem egyébként, mert az első szak nem tetszett.

2011. jan. 8. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!