Tavaly felvételiztem, de átmennék máshova - mennyiben más nekem az új felvételi?
No igen nem jött be különösen a hely ahol vagyok.
Még 3. félév végig itt maradok, de most jelentkeznék egy másik iskola másik szakára, ha maradok is az elsőn, legfeljebb 2 szakot tolok egyszerre.
Más nekem a felvételi rendszer, vagy gyk. ugyanazt kell csinálnom mint tavaly?
A jelenleg érvényben lévő felvételi rendszer és az új szak felvételi tárgyai alapján számolják majd a pontjaidat, de amúgy ugyanaz.
Arra kell csak vigyázni, hogy az állam csak a hivatalos képzési idő+1 évet támogat, tehát ha 2 év után váltasz, könnyen kicsúszhatsz az állami finanszírozásból.
Nem pontosan, több 2 szakos mondta nekem, hogy amennyiben valaki az "első" harmadik féléve előtt felvesz egy második szakot, nem duplán égeti a féléveket, ha erre gondolsz.
Egyébként köszi.
én úgy tudom, hogy azért kell a harmadik félév előtt megkezdeni a második szakot, hogy ott is támogatottra járhass. a féléveket nem számolják duplán. nem vagyok benne teljesen biztos, de én így hallottam.
a konkrét kérdésre válaszolva, a felvételi pont ugyanolyan, mint ha először csinálnád. csak be kell írni, hogy már vannak elhasznált féléveid. én is újrafelvételiztem egyébként, mert az első szak nem tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!