Dönteni kell, de mi a helyes választás?
Üdv. Most fogok érettségizni. Nem erősségem egy tantárgy sem , olyan közepes tanuló vagyok. Szeretnék tovább tanulni.
Eredetileg Tűzoltó akartam , és még most is az akarok lenni, de oda érettségi után nem biztos h felvesznek:(
Sport területén szeretnék továbbtanulni. Kiszámoltam és ha minden jól megy akkor maximum 260 pontom lesz.
Egyetemeken néztem esetleg sportszervezői szakokat , de arról fogalmam sincs hogy mit csinál.
Ami érdekelne és amit szívesen csinálnék , oda 350-400 körüli pontok kellenek.
Szerintetek hová mennyek tovább???
Továbbá nem tudom h milyen OKJ-s képzésnek lenne v mi értelme. Amivel pl majd havi 150-et tudnék legalább keresni. Mert havi 100 at így érettségivel is tudok keresni, de mindenképp tovább szeretnék tanulni.
Ha megcsinálok egy OKJ-t és utánna azzal is csak 100 at kapok akk annak semmi értelme.
Sport területű dolgok érdekelnek leginkább.
Üdv Egy kétségbe esett diák
18/F
Hát emelten tuti nem lenne 5 ös , viszont azt kell megnéznem h az emelt 3 as jobb e mint a közép 5 - ös mert ha igen akk megyek emeltre.
Történelem még az erősségem amit max 70-80% ra sz tem sikerülni fog , Angol max 30% , Matek 40% , magyar meg vagy 60%
2.vagyok
Akkor itt egy lehetőség:
megnéztem testnevelő-edzőhöz elég tesi+történelem
vagyis: töri sikerüljön 80-ra, a tesi EMELT meg 70%-ra
Tehát (80+70)*2+40 az egyenlő 340 pont.
De ha már egyszer tesis szakra akarnál menni akkor igazán ráfeküdhetnél a tesi emeltre, meg a törire, hogy minél jobban sikerüljön.
Ja és serényen nézegesd a tavalyi ponthatárokat, meg a sportos szakokat hogy milyenek vannak még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!