Igaz, hogy elveszthetem az állami támogatást a képzésre, ha nem elég jók a tanulmányi eredményeim? (főiskola/egyetem)
Ezzel riogatnak minket a fősulin, hogy ha nincs elég kredit és nem elég jók a jegyeink, akkor átkerülünk fizetősre.
Volt, akivel ez már megtörtént? Milyen átlaggal?
Ezt az egyetemi/főiskolai szabályzatban találod meg.
Egyébként igen: Van átsorolás minden nyáron. Általában olyan feltétel van hogy az elmúlt két beiratkozott féléved teljesítményét nézik. Ha abban a 2 félévben bizonyos kreditmennyiségnél kevesebbet végeztél el, akkor átsorolhatnak. Ha sokan vannak, akik ebbe a kategóriába tartoznak, akkor a tanulmányi eredmény dönt.
A lényeg: Nézz utána a suli szabályzatában és igyekezz, hogy elérd a minimális kreditmennyiséget. (Mondjuk ez azért nem egy nagy esemény. Nálunk 27 kredit kell 2 félévre, máshol 30-ról hallottam. Ez azt jelenti, hogy akkor sorolnak át, ha 2 félév alatt kevesebbet teljesítesz, mint egy félév alatt kellene.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!