Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha már van középszintű érettsé...

Ha már van középszintű érettségim akkor utána még mehetek emelt szintű érettségire is?

Figyelt kérdés
Mert most 3.-os vagyok és idén előrehozott középszintű érettségit teszek nyelvből. És jövőre meg ha lehet akkor emelt szintű érettségit. És ha van középszintű érettségim akkor is meg kapom a középszintű nyelvvizsgát vagy csak akkor kapom meg a felsőfokú nyelvvizsgát ha emelt szintű érettségim van? Köszi előre is a választ!
2008. jan. 21. 15:45
 1/5 anonim válasza:
32%
Mi köze ennek a szűléshez?
2008. jan. 21. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:
32%
Èppen én is azt akartam kérdezni,hogy mi köze a szülésnek az emelt szintü érettségihez?????????
2008. jan. 21. 16:07
 3/5 anonim válasza:
32%
Én sajnos nem tudom a választ, de úgy látom egy kicsit eltévedtél:-))
2008. jan. 21. 16:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha csinálsz év végén középszintű érettségit, akkor utána még tehetsz szintemelő, azaz emelt szintű érettségit. Fordítva ez nem lehetséges!

Illetve választhatsz majd, hogy mi kerüljön az érettségi bizonyítványba, ami ugye továbbtanulásnál az átlatszámításnál lényeges lesz.

Hogy nyelvvizsgát kapsz-e sima középszintért? Szerintem nem, de ebben nem vagyok biztos. Kéttannyelvűsöknél úgy van, hogy ha érettségin, emelt szinten a nyelvből eléred a hatvan százalékot (azaz ötöst kapsz!), és mellette két németül tanult tárgyból német nyelven teszel középszintű érettségit, akkor felsőfokú nyelvvizsgát adnak.

2008. jan. 21. 19:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Középszintű érettségiért úgy tudom (99%), hogy nem kapsz nyelvvizsgát, emeltszintűért viszont kapsz középfokú (!) nyelvvizsgát, ha az emeltszintűd elérte az 5-ös osztályzatot, vagyis a 60%-ot.

Tehetsz jövőre emeltszintű érettségit, de a felvételinél vagy az egyik számít, vagy a másik, a pontok nem adódnak össze. Úgy tudom, automatikusan azt számítják, amelyik neked kedvezőbb.

Hajrá! :)

2008. jan. 22. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!