Ha már van középszintű érettségim akkor utána még mehetek emelt szintű érettségire is?
Ha csinálsz év végén középszintű érettségit, akkor utána még tehetsz szintemelő, azaz emelt szintű érettségit. Fordítva ez nem lehetséges!
Illetve választhatsz majd, hogy mi kerüljön az érettségi bizonyítványba, ami ugye továbbtanulásnál az átlatszámításnál lényeges lesz.
Hogy nyelvvizsgát kapsz-e sima középszintért? Szerintem nem, de ebben nem vagyok biztos. Kéttannyelvűsöknél úgy van, hogy ha érettségin, emelt szinten a nyelvből eléred a hatvan százalékot (azaz ötöst kapsz!), és mellette két németül tanult tárgyból német nyelven teszel középszintű érettségit, akkor felsőfokú nyelvvizsgát adnak.
Középszintű érettségiért úgy tudom (99%), hogy nem kapsz nyelvvizsgát, emeltszintűért viszont kapsz középfokú (!) nyelvvizsgát, ha az emeltszintűd elérte az 5-ös osztályzatot, vagyis a 60%-ot.
Tehetsz jövőre emeltszintű érettségit, de a felvételinél vagy az egyik számít, vagy a másik, a pontok nem adódnak össze. Úgy tudom, automatikusan azt számítják, amelyik neked kedvezőbb.
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!