Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyit keres egy általános,...

Mennyit keres egy általános, vagy közép iskolai tanár? Főleg tanárok válaszát várom!

Figyelt kérdés

Még 3 évem van érettségiig, és mamám mindig azt mondja, hogy tanuljak, és menjek el valamilyen tanárnak, mert a tanári állás a legjobb, mert az általános iskolai tanárok is 150-160 ezret keresnek.

Szerintem nem. Általános iskolában is voltak tanárok akiket nem szerettem, de soha nem szóltam nekik vissza, osztályfőnököm mindig azt mondta, hogyha lesz annyi diplomám majd mint a tanárnak, akkor vitatkozhatok, de addig nem. Már két éve h elballagtam, és most ahogy visszagondolok, igaza volt. Akiket nem szerettem, annak sem szólok egy rossz szót sem, én sem bántom őt, ő sem bánt engem, így lesz a legjobb. Azoknak a tanároknak is köszönhetem azt akiket nem szerettem, hogy felvettek olyan iskolába ahová szerettem volna.

Most nem vitatkozok egy tanárral sem, mert még nincs diplomám, de ha lesz akkor pedig azért nem vitatkozok velük, mert azt nagyon nagy részben nekik köszönhetem majd, hogy kihozzák belőlem a maximumot.

Én nem irigylem a tanárokat, tanultak X évet, képezték magukat, most minket tanítanak, ha csak heti pl. 25 órájuk van, ott is idegesítik őket a diákok, aztán hazamegy, javítsa a dolgozatokat, és készüljön a következő napi órájára.

Legyenek szívesek azt is leírni, hogy hetente hány órájuk van, és mit tanítanak!

2010. dec. 25. 17:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak!!!
2011. jan. 2. 08:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Párom földrajzot tanít, informatika továbbképzésre jár, így most már informatikát is tanít, így van heti 11 órája, az ugye egy félállás. Ezen felül hetente két délután sportkört tart, mert sporttagozatos az iskola, és rendezvényszervező - ez adja az állása másik felét. Így keres 110-120 között+kajajegy+bérlettámogatás, attól függően, hogy helyettesít-e, illetve arra a hónapra hány hétvégi sportesemény esik és azokat honorálják-e túlórapénzzel. Nem mindig szokták.

Egy évben min. egyszer van olyan, hogy tanítás nélküli munkanap, amit a tanulók ugye úgy élnek meg, hogy nem kell iskolába menni, ilyenkor a tanárok továbbképzésen vannak, ami sokszor azért egy teljes nap, mert másik városba kell utazni. Szóval, ezt sem lehet lezavarni egy délelőtt.

Augusztusban meg előbb ott vannak a pótvizsgák, 20. után meg kezdődik a tanév. Férfi ember létére és közel 10 év munkatapasztalattal a háta mögött volt már olyan, hogy hazaért és elpityeregte magát, mert annyira kikészítette az egyik tanuló - érzékeny is, meg valljuk be, ki szeretne minden nap maximális jóindulattal odaállni egy tahó, neveletlen, mocskos szájú, nemtörődöm banda elé újra és újra. Jómagam egy évig tanítottam, köszönöm szépen.

2011. jan. 7. 09:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2011. jan. 7. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!