Az igaz hogy ha szakács/cukrász-nak mész a középiskolába, gyakorlatra oszhatnak be?
Figyelt kérdés
Ha igen télleg te leszel a gyakorlaton a "csicska"?2010. dec. 19. 14:07
1/3 anonim válasza:
Igaz. A nővérem pont ilyen iskolába járt, gyakorlatra kellett mennie egy nagy cukrászüzembe... Egész nap meggyet magozott, meg hasonló dolgokat csinált.
Megkapta ugyan a papírját, de még egy piskótát sem tud megsütni XD
2/3 anonim válasza:
Nem "oszthatnak be", hanem kötelező elvégezni egy gyakorlatot. Ez egyébként minden szakmára igaz.
És igen, a gyakorlaton általában te vagy a csicska. Ennek az az egyik fő oka szerintem, hogy komolyabb feladatok elvégzésére még nyilván alkalmatlan vagy, hiszen még nem tanultál eleget. De mégis ott vagy és közben figyelheted, hogy dolgoznak a szakmában. Plusz ha ügyes és érdeklődő vagy, azt a gyakorlatvezetők 95%-a észre szokta venni és akkor tanít vagy ad valami komolyabb feladatot.
3/3 anonim válasza:
Hát figyelj. Én ipari technikusnak tanultam, ot is volt gyakorlat. Elküldtek egy üzembe, ahol ugye az elektronikai erősáramú berendezéseket keleltt volna csinálgatnom, hisz az a szakmám. Ennek ellenére az átlag deladat a raklapot ide hozz, seperd fel az üzemet, nézd kifolyt az olaj töröld fel, aztán a soha el nem végzett TMK munkák (Tervszerű Megelőző Karbantartás) mind bepótolták amíg ott voltam. Tusos, amikor 3 centi oldajban kell túrkálnod, és sikálni a gépet, hisz ez a dolgod. Meg voltak még szép dolgok :D Na de tényleg olyan melókat csináltam amit senki más. De ez a gyakorlat erről szólé. Azóta eltelt pár év, és alattam vannak emberek. Senki nem kezdi felül, te sem gondlod, hogy rögtön cukrászmesternek tesznek oda :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!