Mit csináljak, ha nincs felsőfokú érettségim?
2003-ban érettségiztem, akkor vagy nem volt kötelező, vagy nem is volt felsőfokú érettségi. Felvételi volt, vagy a pontjaimat osztották szorozták.
Ha én most diplomát akarok, akkor újra le kell érettségiznem felsőfokú szinten????
Tegyük fel kéri pl matekból meg fizikából.
Akkor újra kell érettségiznem emelt szinten? Hol?
Vagy nem is lehet diplomám?
Igen, akkor újra le kell tenned az adott tárgyakból ez emelt szintet. Ezt bármelyik középsuliban megteheted.
Ha nem szeretnél újra érettségizni akkor válassz olyan szakot ahol nem kérnek emelt érettségit.
Az első vagyok. Nem igaz, hogy bármelyik középiskolában lehetne emelt szinten érettségizni.
Lehet diplomád!
A régi érettségid középszinten 100%-osnak számít, ha ötöst kaptál, a többihez van egy táblázat (úgy emlékszem, lineáris, de megtalálod lentebb). Az emelt szintűre februárig jelentkezhetsz, és májusban lesz az írásbelid, és sajnos pénzbe is kerül majd.
Ezen a linken az általános tájékoztatás alatt találsz mindent az érettségi jelentkezésről, a "kapcsolódó jogszabály" alatt pedig megtalálod a vizsgatárgyak követelményeit és a vizsga menetének leírását. Ugyancsak innen kiindulva töltheted le 2005-től kezdve az összes emelt és középszintű érettségi feladatsort a hivatalos megoldásokkal és a javítókulcsokkal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!