Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hányszor lehet menni vizsgázni...

Hányszor lehet menni vizsgázni egy tárgyból a Miskolci Egyetemen?

Figyelt kérdés
Van egy pót alkalom, meg plusszba egy fizetős? vagy hogy van ez az egész?
2010. dec. 14. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:

egy vizsgaidőszakban 3 lehetőséged van vizsgázni. az első díjmentes, az első pótvizsga 300 a második 500ft(persze ha alapból csak a második időpontra jelentkezel fel és mész be, akkor az neked az 1-nek számít szóval díjmentes).

Ha egyik sem sikerül akkor még 2 félévben fölveheted a tárgyat CV-sként(vizsgakurzusként). Ekkor kapsz újabb 2-2 lehetőséget, ezek már mind a fenti pénzekért.

Ha ezek sem sikerülnek akkor lehet kérvényt írni először dékánnak aztán rektornak, akik elbírálják és vagy engedélyezik a vizsgát vagy nem. ez ugye újabb +2 lehetőség.

És azt hiszem van még lehetőség külön bizottság előtt is vizsgázni megfelelő indok esetében.

Ha pedig végképp kifogytál a lehetőségekből (volt már ilyen is) akkor újra lehet felvételizni és a már eddig megszerzett krediteket be lehet számítani. Amennyiben újra felvételizel akkor minden kezdődik elölről, azaz a nem sikerült tárgyból a vizsga újra az 1.-nek számít és nem a tizenakárhanyadiknak.

Egyként ajánlom nézegesd át ezt:

[link]

a díjakról pedig itt a 36.paragrafust: [link]

2010. dec. 14. 22:11
 2/5 anonim ***** válasza:

OFF

Debrecenhez képest Miskolc nagyon olcsó....

500Ft?? Nálunk 2000.

2010. dec. 15. 06:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első szerintem benézett egy nullát.

itt vannak a térítési díjak:

[link]

2010. dec. 15. 08:54
 4/5 anonim ***** válasza:

nem hinném hogy benéztem egy nullát, én eszerint írtam amit írtam:

"Különeljárásokért fizetendõ díjak

Sz. 36. §

(1) A Tanulmányi és vizsgaszabályzatban rögzített kötelezettség elmulasztása vagy késedelmes teljesítése esetére a hallgatók különeljárási díjat fizetnek. A hallgatók által fizetendõ díjak az alábbi összegben kerülnek meghatározásra:

- Elsõ ismételt vizsga díja: 300,- Ft

- Második ismételt vizsga: 500,- Ft

- Méltányossági rektori, dékáni vizsga: 2000,- Ft

- Komplex záróvizsga ismétlése: 2500,- Ft

- Az ÁJK esetében záróvizsga tantárgyanként: 2000,- Ft

- Minden további ismétlés esetén a záróvizsga díja: 2700,- Ft

- Sikeres vizsga javítása: ingyenes

- Különeljárási díj (aláírás-pótlást is ideértve): 500,- Ft

- Tandíj késedelmes befizetése alkalmanként: 1000,- Ft"

[link]

2010. dec. 15. 11:10
 5/5 anonim ***** válasza:

A "link" alakokat nem zavarja, hogy minimum 6 éves dolgokat linkelnek be? :D Miskolcon nem állt meg az élet, az egyetemen főleg...

Az aktuális, hallgatók által fizetendő díjak, térítések:

- Félévközi feladat, beszámolóeredeti beadási idejének elmulasztása 1.500 ft

- Második és minden további igazolatlan távolmaradás a vizsgáról 1.000 ft

- Kollégiumi díj befizetési határidejének elmulasztása a fizetési határidőig 1.000 ft

- Késedelmi díj a költségtérítés befizetésének elmulasztása esetén 3.000 ft/hó

- A tanrend módosítása a hallgatói információs rendszerben és a leckekönyvben szereplő tárgyak eltérése (tantárgyanként!) 2.000 ft

- Leckekönyv leadásának elmulsaztása, vagy amennyiben a leckekönyv nem zárható le a vizsgaidőszakot követő hét utolsó napjáig 5.000 ft

- Szakirányválasztás pótlása határidőn túl 1.500 ft

- Tantárgy felvétele harmadik és minden további alkalommal 3.000 ft

- Ugyanazon tárgyból letételre kerülő vizsga 1.500 ft

- Ugyanazon tárgyból letételre kerülő negyedik vizsga 2.000 ft

- Ugyanazon tárgyból letételre kerülő ötödik vizsga 3.000 ft

- Ugyanazon tárgyból letételre kerülő kerülő hatodik vizsga 4.500 ft

- Ugyanazon tárgyból letételre kerülő hetedik és minden további vizsga 5.950 ft

- Harmadik, és minden további ismétlés esetén a záróvizsga díja 3.000 ft

- Méltányossági rektori, dékáni vizsga (tantárgyanként!) 3.000 ft

- Sikeres vizsga javítása (egyszeri lehetőség!) ingyenes

Ezt a 2010/2011 Információs zsebkönyvből másoltam ki. Félév elején osztogatták, meg a magasföldszinten a fénymásoló szobában lehet kilószámra elvinni :D.

Amúgy nem mindent fizettetnek be veled. Tanára válogatja, hogy behajtja-e rajtad a beadandó késedelmi díját, meg lehet beszélni azt is, hogy ha hiányzik egy vagy több jegy az indexből, azért se fizess... Van egy tárgy, negyedszer vettem fel, pénzt még tőlem nem kért a neptun :D:D. Szerintem már nem is fog, mert meglett a tárgy :D. Ha már vizsgára nem enged jelentkezni, mert fizetni kell, fizesd be. Ha úgy érzed nem lesz meg a vizsga, jelentkezz fel megint, még jegybeírás előtt! Ha tényleg nem sikerült, megúsztál egy fizetést :D. Viszont ha a következő sem sikerül, akkor a legközelebbi jelentkezéskor (amennyiben nem tudtál megint jegybeírás előtt feljelentkezni) visszamenőleg is kéri a pénzt...

2010. dec. 16. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!