Írnátok nekem jó szakmákat?
Amivel jól lehet keresni és érdekes is...Most kell szakmát választanom és nem tudom,hogy mit válasszak...
Ha idegenforgalmi külkereskedelmibe mennék,mi lehetnék?idegen vezető,légiutaskisérő...stb?
1. NAGYON FONTOS: Ne törödj vele, hogy mi a divat, ne azt nézd, hova mennek a barátaid, az osztálytársaid, hanem, hogy Te mit szeretnél. Ne menj azért közgázra(pl. kereskedelem), vagy pszichológiára mert mindenki oda megy, vagy ne menj azért kommunikációra mert azt mondják hú de jó... stb.
2. A légiutaskísérö nem jó szakma. 35 éves korodig dolgozhatsz mint stewardess, utána mit csinálsz? És nem egyetem, hanem egy pár hetes tanfolyam kell hozzá, meg 2 idegen nyelv ismerete.
3. Az idegenforgalmi külkereskedelmivel pl dolgozhatsz egy irodában import és export cikkekkel.
4. Mik a kedvenc tárgyaid(tanártól függetlenül)? Mi a hobbid? Mit szeretsz olvasni? Ilyeneken gondolkozz!
A Földrajz természettudomány, az irodalom humán. A külker meg leginkább reál, akkor találod majd érdekesnek, ha a matek függvényeket is annak találod, ha szereted a törit, és mondjuk olvasgatsz gazdasági lapokat.
Meteorológiára nem gondoltál? Az erösen föci, érdekes, és jól lehet keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!