Mi a véleményetek egy ilyen partner-központú, teljesen szabadelvű iskoláról?
Ez alatt azt értem, hogy pl. az igazgatót úgy kell szólítani, hogy "szia Laci", tegezik az összes tanárt, pedig ez egy 8 osztályos suli, azaz vannak itt "kicsik" is.
Nem akarok nevet írni, de szóval ők elhatározták, hogy szakítanak a tekintélyelvű oktatással, egyáltalán a tekintély helyett a diák partnerként való kezelése áll a központban, és az az első, hogy a diákok szívesen járjanak oda.
Engem kicsit meglepett, mert én is hallottam már olyat, hogy gimiben mondjuk a 17-18 évesek már tegeződtek a fiatalabb tanárokkal, na de ez így hirtelen furcsának tűnt, de persze, lehet, hogy csak azért, mert nem megszokott.
Mit gondoltok erről?
(csak megjegyzem, hogy a suli kifejezetten jól működik így is)
Nem tartom egy jó ötletnek, mert így sincs semmi tekintélyük a tanároknak, manapság mindent megtehetnek velük a diákok, nincs az a törvény, ami őket megvédené bármitől, szóval túl van spirázva a diákok jogai c.fejezet.
Igenis magázódjanak továbbra is a 18 éves magukat felnőttnek képzelő tanulók a 25 éves tanárral is, ennyire nem kell a korral haladni, mert ez csak szellemi visszafejlődéshez vezet, nem továbbfejlődéshez.
Jó hát oké, csak te is rögtön az első mondatodban azt mondod, hogy "tekintélyük a tanároknak", na ez az iskola szelleme meg olyan, hogy pontosan a tekintély az amit nagyon nem akarnak, és helyette baráti, partneri viszonyokat teremtettek meg, és hát ezen munkálkodnak, mert még viszonylag friss a dolog, azt hiszem ez csak a második év.
Jó persze, értem amit mondasz, csak abban is van valami igazság, hogy nem egy tegezésen fog múlni az, hogy egy tanárt tisztelnek-e vagy sem, hiszen magázva is nyugodtan elküldik a halálba manapság, szóval én nem is ebben látok problémát.
Csak kis adalék: volt egy olyan gimi, ahova jött egy éppen végzett tanárnéni, na gondolhatod a maga 23 évével a srácok azonnal kiosztották, aztán ő nem is merte szóvá tenni, de amikor ez nem tetszett az igazgatónak, akkor a 18 körüli srácok felháborodottan mondták, hogy hát nem gondolja a kis qurva, hogy 23 évesen majd magázni fogják, hát alig idősebb náluk. És persze továbbra se magázták, ő meg beletörődött jobb híján ... látod azért kikényszeríteni se lehet ezt a tekintély-dolgot, mert tegyük fel, magázzák utána oké, na de szted mégis a háta mögött hogy beszélnek róla, és az a magázás is milyen lesz? Sztem még csak rossszabbul járnak vele, ha ezt ennyire erőltetik.
Hát most abszolút "normális" gimis közegben is egy érdekes kérdés amúgy ez a tegeződés, ha nem nagy a korkülönbség, én sokszor tapasztaltam ilyet, több gimiben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!