Az normális, hogy nem kötnek le az előadások és a gyakorlatok az egyetemen? Más is van ezzel így?
normális!
Egyszerűen nem érdekel a dolog..Van ilyen.
A pénzügy-sz.vitel amúgy is elég "száraz" szak..:S
iIgen hagyd ott
Én is rosszul választottam elvégeztem egy szakot, aminek semmi értelme nem volt.
Mostmár nagyon bánom h. elcsesztem 3 évet:P
Igen, hagyd ott inkább és derítsd ki, hogy mihez lenne nagyobb kedved. Annak semmi értelme, hogy végig küzdd az egyetemet, pusztán lelkiismeretből felkészülj a vizsgákra (már ha nem úgy állsz hozzá, hogy mindegy és csak bukdácsolsz), miközben unod és utálod az egészet, hogy aztán, mivel máshoz nem értesz papír szerint, elhelyezkedj egy olyan szakterületen, amit nem csinálsz kedvvel, s így szívvel-lélekkel sem. Akkor pedig jönnek sorba a kudarcok, s még jobban gyűlölni fogod a munkád, aztán meg magadat, hogy jól elcseszted az életed.
Szóval, legyél bátor és válts időben! Sok sikert!
szia!
Én most vagyok első féléves szintén pénzügy és számvitelen és annyira nem köt le, hogy az valami hihetetlen!
Azért választottam mert fogalmam sem volt arról mi akarok lenni, voltam töri-info, majd biosz-kémia faktos, de aztán földrajzból érettségiztem.....szóval káosz az egész. Bekerültem a BGF-re, örülük neki, de hogy ilyen kedvvel hogy fogom elvégezni, háát....de inkább legyen egy biztos diplomám mint a semmittevés.
Ha a kilenc ezer forintos kollégium drága, akkor mit gondoltok honnan lesz pénz a havi bérletre? Függetlenül attól, hogy sok-e az utazás vagy sem.
Én 86 kilométerről jártam fel Pestre fél évet, de olyan katasztrófa a közlekedés, hogy csak egy átszállással tudtam menni, és volt, hogy három órába telt. KRVA fárasztó és csak akkor tudsz tanulni, ha véletlen épp van ülőhely. És általában akkor mikor tényleg kellene tanulni útközben, pont nincs. Amúgy megnézném, hogy az ülések között állva mint a konzerv heringek, hogyan tanulnátok.
Ha hozzá adod az utazást, meg a bent eltöltött órákat, hétköznap, mire hazavergődsz, a hátad közepére sem fogod kivánni a tanulást, hétvégén meg örülnél neki, hogy nem kell ingáznod, lesz otthon is mit csinálni, gondolom anyád sem lesz tekintettel arra, hogy már tényleg tanulnod kéne, mert a házimunka, meg a segités stb. Én rengeteget rontottam a bejárós idő alatt.
Arról nem beszélve, hogy vedd még azt is hozzá, hogy a vidéki buszozás még abból a szempontból is egy rakás szar, hogy ritkán járnak általában, és hajlamosak, hol késni, hol előbb elmenni, és ha elmegy az orrod előtt, akkor bachatod lehet az aznapi szemináriumodat, amiből egész félévben csak kettőt-hármat lehet hiányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!