Az általános iskolai jegyeim nagyjából tükrözni fogják, hogy milyen leszek a gimiben?
Nem, minden további nélkül változhatnak a jegyeid. Hiszen a tanárok nem azt nézik, hogy hányas voltál általánosban, hanem hogy hogy teljesítesz.
A tesóm pl. nyolcadikban nagyon gyenge volt, alig sikerült felvetetni egy jó gimibe, kilencedikre két jeggyel(!!!!!) jobb átlagot produkált.
Nem. Semmi garancia rá.
Sokan vannak például, akik általánosban tök jó eredménnyel voltak, aztán gimiben nagyon lerontottak. Mondjuk azért, mert megszokja az ember, hogy általánosban nem nagyon kell tanulni az ötösért, aztán azt hiszi, hogy ez megy a középiskolában is. És hát sokszor nem megy.
Bár ha te egy erős suliba jársz és megszoktad, hogy tanulni kell, akkor talán ez a veszély nem fenyeget.
Mondjuk abban bízni, hogy kettes- hármas általános iskolás eredményekkel négyes-ötös lesz valaki gimiben, nem túl szerencsés dolog.
Nem mindig. Attól is függ, hogy mennyire erős általánosból jöttél és milyen erős gimibe mész. Egy erős gimnáziumba például ötös tanulók mennek, általában jobb iskolákból, és még is belőlük kerül ki ott a hármas és az ötös is. Viszont egy gyenge középsuliban mindegyik játszva lehetne kitűnő.
Én általánosban kitűnő voltam, minimális tanulással. 9. végén egy négyesem volt, de többet tanultam érte.
Attól függ, miylen suliba jártál. Én pl. erős álatalános suliba, szigorú tanárokhoz, nem is voltam soha kitűnő, mindig 4-5 között mozogtam, de órán figyeltem, úgyhogy tudtam az anyagot.
Gimiben a többség (itt is erős sulit választottam) úgy jött, hogy kitűnő volt, és a többség igenis kiakadt, hogy mennyit rontott, míg én javítottam, holott szerintem fokkal nem tanulok többet, mint anno...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!