Szóbeli érettségin hány százalékot kell elérnem az ötöshöz ha 82% lett az írásbeli?
Aki nem ért hozzá, ne válaszoljon!
Ne %-okat mondjál, az csak a végén alakul ki, hanem pontokat, azokkal kell számolni. A 120 pontos írásbeli 82%-a az 99 pont, az ötöshöz 120 pont kell, tehát 21-et kell szerezned, az a szóbelin kapható 30 pontnak 70%-a. (És nem én érettségizem informatikából, hogy ilyen bonyolult műveletek elvégzésére képes legyek!)
Igen, pontokkal kell számolni, mivel a szóbeli és az írásbeli nem ugyanannyi pontos.
De elég szánalmas, hogy érettségizel, de egy ilyen egyszerű műveletet nem tudsz elvégezni.
Kedves 2. válaszoló! Aki nem tud olvasni, ne válaszoljon!!!
A kérdés így szólt:
Szóbeli érettségin hány százalékot kell elérnem az ötöshöz ha 82% lett az írásbeli?
%-ot kérdezett, nem pontot! Majd, ha pontot kérdez, pontot írok!
Tanulj meg értelmezni, után szólj le mást!
Mivel a két rész (az írásbeli és a szóbeli) NEM ugyanannyi pontot ér, nem lehet a %-okat nézni!!!!
Informatikánál (úgy tudom) 120 pontos az írásbeli (azaz gyakorlati), tehát a szóbeli csak 30 pontot jelent!!!
Tehát NEM ugyanolyan arányban számít a két rész!!!
Ha megírta 82%-ra, akkor eddig van 98 pontja.
Ahhoz, hogy az egész ötös legyen, összesen 120 pontot kell szereznie.
Tehát a szóbelin még el kell érnie 22 pontot.
A 30-nak a 22 pont 73%-a.
Tehát a szóbelin 73%-ot kell elérni.
(A második válaszadó eredménye és az enyém azért különbözik, mert ő a 82%nál felfelé kerekítette a pontot.)
Tudom, hogy nem ugyanannyi pontos a szóbeli meg az írásbeli, de %-ot kérdezett, fogjátok már fel!
Mi van, ha a százalékhatárokat nem tudta, erre nem is gondoltok? Másrészt, ha százalékot kérdezett, nem a ponthatárokat fogom feszegetni! Olvassátok már el a kérdést!
Egyszer sem írt pontot, végig százalékot, ezért válaszoltam a százalékra! És ha nem tetszik a válasz, hülye kérdésre hülye válasz!
De nem fogod fel, hogy nem jó a megoldásod??
Nem fogod fel, hogy nem 78%-ot kell elérnie, csak 73-at?
Fogd már fel, hogy ROSSZUL SZÁMOLTAD!! Hiába írtál százalékot (mellékesen mi is azt írtunk te szerencsétlen, csak el kellene olvasni), ha SZAR a megoldásod!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!