Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek elhelyezkedés...

Szerintetek elhelyezkedés szempontjából melyik a legjobb tanári szakpár?

Figyelt kérdés
Nem akarok rá jelentkezni, csak érdekel.

febr. 25. 17:40
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Matek- fizika/ informatika
febr. 25. 18:42
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
1 aki ezekhez ért, az menjen inkább villamosmérnöknek. Egyébként a kötelező érettségi tárgyak (magyar, matek, töri, nyelv) kombinációból bármelyik. De ilyen rajz, mozgóképkultúra, dráma, tesi az egy kalap 💩
febr. 25. 21:39
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Mindegyik, semmilyen tanárból nincs elég. De a legnagyobb hiány reál szakosokból van.
febr. 27. 21:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Bármivel el tudsz a jelenlegi Magyarországon helyezkedni. Viszont szerintem a legjobban egy magyar-angol szakpárral járnál, illetőleg matek-fizika szak is eléggé jó jövőt biztosíthat
márc. 2. 10:47
 5/10 anonim ***** válasza:

Legkeresettebbek: matematika, fizika, kémia, biológia, informatika (digitális kultúra), angol. testnevelés.

Középút: magyar, német

Nem keresett: történelem, földrajz, etika, média, egyéb idegennyelvek, rajz, ének, hittan

márc. 2. 18:26
 6/10 A kérdező kommentje:

Az angol, meg a magyar biztos nincs a nagyon keresettek között, ismerek ilyen szakosokat, akik alig találtak teljes állást.

+ magyarból nem lehet túl sok magánórát adni, kevés szakhoz kell

márc. 8. 14:10
 7/10 anonim ***** válasza:
6 kevés szakhoz KELL, de egyre több helyen elfogadják. Én egészségügyi szakra csináltam emelt bioszt emelt magyarral. Magyarra nagyon nehezen találtam tanárt.
márc. 8. 21:45
 8/10 A kérdező kommentje:

Ennek ellenére az adatok alapján a főbb tárgyak között ebből tesznek a legkevesebben emelt érettségit:

[link]

Pl. angolból 15-20 ezren szoktak, magyarból 1500-2000-ren. Ez azért tízszeres különbség.

Csak fizikából tesznek kevesebben, de ott azért, mert műszakin általában nagyon alacsonyak a ponthatárok, egy középszinttel is simán be lehet jutni.

márc. 8. 21:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Te egyébként miért teszel fel egy kérdést, ha csak olyan választ vársz, ami számodra megfelelő?! Az ötös jól mondja, az angoltanár a legkeresettebb szakok egyike.
márc. 9. 00:30
 10/10 A kérdező kommentje:

Olyan választ várok, ami nem irreális. Nem vagyok a téma szakértője, de azt tudom, hogy a magyarral, angollal nem lehet jól elhelyezkedni. Anyukám is angoltanár, miután költöztünk, 2 évig a lakhelyünktől elég messze lévő suliban kellett dolgoznia, közelebbi állást csak aztán talált.

Mondjuk az etikánál, médiánál biztos, hogy jobban keresett, de az egész biztos, hogy nem a legkeresettebb szak.

Viszont, ha #5 keresettségi sorrendben sorolta fel a szakokat, az már reálisnak tűnik. Ezek szerint a matek-fizika lehet a legjobb szakpár.

De olyan mértékben nem ismerem a kérdést, hogy el tudjam dönteni, ez

igaz-e. Ha ismerném, nem tettem volna fel.

márc. 9. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!