Szerintetek elhelyezkedés szempontjából melyik a legjobb tanári szakpár?

Legkeresettebbek: matematika, fizika, kémia, biológia, informatika (digitális kultúra), angol. testnevelés.
Középút: magyar, német
Nem keresett: történelem, földrajz, etika, média, egyéb idegennyelvek, rajz, ének, hittan
Az angol, meg a magyar biztos nincs a nagyon keresettek között, ismerek ilyen szakosokat, akik alig találtak teljes állást.
+ magyarból nem lehet túl sok magánórát adni, kevés szakhoz kell

Ennek ellenére az adatok alapján a főbb tárgyak között ebből tesznek a legkevesebben emelt érettségit:
Pl. angolból 15-20 ezren szoktak, magyarból 1500-2000-ren. Ez azért tízszeres különbség.
Csak fizikából tesznek kevesebben, de ott azért, mert műszakin általában nagyon alacsonyak a ponthatárok, egy középszinttel is simán be lehet jutni.

Olyan választ várok, ami nem irreális. Nem vagyok a téma szakértője, de azt tudom, hogy a magyarral, angollal nem lehet jól elhelyezkedni. Anyukám is angoltanár, miután költöztünk, 2 évig a lakhelyünktől elég messze lévő suliban kellett dolgoznia, közelebbi állást csak aztán talált.
Mondjuk az etikánál, médiánál biztos, hogy jobban keresett, de az egész biztos, hogy nem a legkeresettebb szak.
Viszont, ha #5 keresettségi sorrendben sorolta fel a szakokat, az már reálisnak tűnik. Ezek szerint a matek-fizika lehet a legjobb szakpár.
De olyan mértékben nem ismerem a kérdést, hogy el tudjam dönteni, ez
igaz-e. Ha ismerném, nem tettem volna fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!