Van lehetőségem a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumba érettségizni, ha nem jártam oda egy napot sem?
Figyelt kérdés
Ez az ország legjobb gimnáziuma:
Ha bemegyek oda, pl. az érettségi bizonyítvány megszerzése után, hogy itt akarok emeltet tenni, megtehetem?
febr. 7. 04:34
11/23 A kérdező kommentje:
Nem megyek lecsúszott iskola helyszínére sem. Sorry.
febr. 7. 08:21
12/23 anonim 

válasza:

Az érettségi helyszínről nem Te döntesz. Ráadásul ha a Fazekas adja a helyszínt emelt szinten akkor nem a Fazekasban tanító tanároknál fogsz vizsgázni. Az is lehet, hogy egy legalja gimiből jövő tanároknál vizsgázol majd egy 3 fős vizsgabizottságban.
13/23 anonim 

válasza:

Azt ugye tudod, hogy az értékelő lapon nincs rajta az iskola? Csak a vizsgáztató elnök aláírása. Meg, hogy bármennyire elit iskola nem azok a tanárok fognak értékelni, akik ott vannak. Simán behívhatnak gettó iskolából szakost a Fazekasba mint helyszín. Attól, hogy ott erettsegiznél nem a Fazekas szintjét teljesítenéd..és senki nem fogja ezt tudni, maximum önámításnak jó, hogy bármi közöd volt ehhez az intézményhez, annak nem.
14/23 A kérdező kommentje:
:(
febr. 7. 09:04
15/23 A kérdező kommentje:
Az intézmény neve rákerül a lapra. Erre utaltam.
febr. 7. 09:07
16/23 anonim 

válasza:

Az emelt érettségi helyszíne nem választható. Ha középszinten érettségizel, akkor lehet van valamennyi választásod. Anno én a régi középiskolámban tettem újra a matekot, hogy javítsak, de nem emlékszem már hogy hogy kerültem oda pont. Lehet az iskolán keresztül jelentkeztem? Régen volt már, legalább 8 éve.
De nem az számít, hogy hol teszed le a vizsgád, hanem az, hogy hol végzed el a középiskolát. Nem lesz "Fazekas érettségid" attól, hogy ott csinálsz egy központilag egységes vizsgát. :D
17/23 anonim 

válasza:

Ha van egy emelt matek érettségid a Fazekasban, akkor kapsz egy törzslapkivonatot. Erre 6-os betűmérettel lesz felírva a vizsgahelyazín. Ezzel a papírral aztán nehéz lesz menőzni. Maradjunk annyiban hogy nem ez a papír lesz a p.ncimágnesed.
18/23 anonim 

válasza:

Nem az iskola pecsétje adja a tudást neked😅
19/23 anonim 

válasza:

Az érettségi lófenét nem ér, a munkáltatókat nem érdekli a gimidnek a neve. :D A színjeles elit gimis érettségi sem ér semmit. A munkáltatót majd a szaktudásod fogja érdekelni, na meg az EGYETEMED neve, ahonnan a - lehetőleg - summa cum Laude diplomád és Phd-d van. Na, ha az megvan, utána lehet arcoskodni.
20/23 anonim 

válasza:

Szerintem a kérdező troll, és csak szívat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!