Hogyan tudnám kidolgozni a érettségi szóbeli témaköreimet, hogyha nincsenek meg a régebbi füzeteim?

A tankönyveid gondolom, megvannak.
Ha nincsenek: ott vannak az internetes források: az összes NAT 2020-as tankönyvnek van online verziója. Ezen kívül az egykori koronavírus járvány miatt egy rakás oktatóvideó fel lett téve a YouTube-ra.
És akkor még nem is említettem olyan forrásokat, mint a Wikipédia.
Nekem egy darab füzetem sincs, mégis ki fogom dolgozni az érettségi tételeket (ha kidolgozom egyáltalán... 😅🙄).
Egyébként vehetsz kidolgozott érettségi vázlatokat is.
Pl:

"Azt hallottam, hogy szóbelin a tanárok a saját órai vázlataikat szeretnék visszahallani"
Az gáz.
De egyébként a törvény miatt az ő kezük is meg van kötve: a NAT 2020-as tananyagot kérhetik! Ha azt megtanulod máshonnan, akkor bajod nem lehet.
Ellenkező esetben, ha ennyire ragaszkodnak a vázlatokhoz, akkor menj mashová érettségizni, ahol a törvénynek megfelelően vizsgáztatnak.

Köszi a válaszokat!:) Igen a tankönyveim megvannak mind. Az a baj, hogy az én sulimban (nevet nem szeretnék írni) sok mindent tanítottak e két tantárgyból ami egyáltalán nem is kell az érettségire. A töritanárom minden órán litániákat diktált 5000 személlyel. A “tanulós” osztálytársam mint a gép húzza át a régi jegyzeteit a követelményrendszert vizsgálván… “Ez se kell, ez se kell, ez se kell”….
Magyar nyelvtanból a 9.-et konkrétan egyetemi anyaggal kezdtük….

Én olyan iskolában érettségiznék (és fogok is) ahol betartják a törvényt. Van egy követelményrendszer, azt kérhetik számon.
Tehát én 12. osztály után lelépnék onnan. Nem is jelentkeznék ott érettségire.

"én 12. osztály után lelépnék onnan. Nem is jelentkeznék ott érettségire."
Hanem hol, ha még 12.-es vagy?

"viszek be hangrögzítőt a szóbelire és felveszem a feleletemet. Így ha bármi szabálytalanság ér, nem a NAT-ban szereplő anyagból tesznek fel kérdéseket, azonnal tudom jelenteni"
Úgy érted, feljelenteni saját magadat, hogy meg nem engedett segédeszközt használtál? Akkor tuti, hogy bukod! :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!