Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan tudnám kidolgozni a...

Hogyan tudnám kidolgozni a érettségi szóbeli témaköreimet, hogyha nincsenek meg a régebbi füzeteim?

Figyelt kérdés
Magyarról meg töriről lenne szó. Nem az van, hogy b@sztam tanulni a 4 év alatt, azert tanulgattam, de egyszerűen nincsenek meg a régebbi füzeteim és nyilván így pöccre nem tudok a fejemből előidézni mindent amit gimiben tanultam Azt hallottam, hogy szóbelin a tanárok a saját órai vázlataikat szeretnék visszahallani. Ez tényleg így van? Vagy ha tankönyvből dolgozom ki őket az is jó?

ma 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A tankönyveid gondolom, megvannak.

Ha nincsenek: ott vannak az internetes források: az összes NAT 2020-as tankönyvnek van online verziója. Ezen kívül az egykori koronavírus járvány miatt egy rakás oktatóvideó fel lett téve a YouTube-ra.

És akkor még nem is említettem olyan forrásokat, mint a Wikipédia.

Nekem egy darab füzetem sincs, mégis ki fogom dolgozni az érettségi tételeket (ha kidolgozom egyáltalán... 😅🙄).

Egyébként vehetsz kidolgozott érettségi vázlatokat is.

Pl:

[link]

ma 17:05
 2/6 anonim ***** válasza:

"Azt hallottam, hogy szóbelin a tanárok a saját órai vázlataikat szeretnék visszahallani"

Az gáz.

De egyébként a törvény miatt az ő kezük is meg van kötve: a NAT 2020-as tananyagot kérhetik! Ha azt megtanulod máshonnan, akkor bajod nem lehet.

Ellenkező esetben, ha ennyire ragaszkodnak a vázlatokhoz, akkor menj mashová érettségizni, ahol a törvénynek megfelelően vizsgáztatnak.

ma 17:08
 3/6 MDaniel98 ***** válasza:
Egyetértek, ha a tankönyveid megvannak meg tudod oldani. Ha pedig nem, biztos vannak kidolgozott tételek az interneten, ha máshonnan nem tudod beszerezni.
ma 17:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!:) Igen a tankönyveim megvannak mind. Az a baj, hogy az én sulimban (nevet nem szeretnék írni) sok mindent tanítottak e két tantárgyból ami egyáltalán nem is kell az érettségire. A töritanárom minden órán litániákat diktált 5000 személlyel. A “tanulós” osztálytársam mint a gép húzza át a régi jegyzeteit a követelményrendszert vizsgálván… “Ez se kell, ez se kell, ez se kell”….

Magyar nyelvtanból a 9.-et konkrétan egyetemi anyaggal kezdtük….

ma 17:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Én olyan iskolában érettségiznék (és fogok is) ahol betartják a törvényt. Van egy követelményrendszer, azt kérhetik számon.

Tehát én 12. osztály után lelépnék onnan. Nem is jelentkeznék ott érettségire.

ma 17:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már 12.-es vagyok, így ballagás előtt már nem lépnék le…. Azért a biztonság kedvéért alaposan átolvasom a követelményrendszert mindkét tárgyból, viszek be hangrögzítőt a szóbelire és felveszem a feleletemet. Így ha bármi szabálytalanság ér, nem a NAT-ban szereplő anyagból tesznek fel kérdéseket, azonnal tudom jelenteni.
ma 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!