Hogyan tudnám kidolgozni a érettségi szóbeli témaköreimet, hogyha nincsenek meg a régebbi füzeteim?
A tankönyveid gondolom, megvannak.
Ha nincsenek: ott vannak az internetes források: az összes NAT 2020-as tankönyvnek van online verziója. Ezen kívül az egykori koronavírus járvány miatt egy rakás oktatóvideó fel lett téve a YouTube-ra.
És akkor még nem is említettem olyan forrásokat, mint a Wikipédia.
Nekem egy darab füzetem sincs, mégis ki fogom dolgozni az érettségi tételeket (ha kidolgozom egyáltalán... 😅🙄).
Egyébként vehetsz kidolgozott érettségi vázlatokat is.
Pl:
"Azt hallottam, hogy szóbelin a tanárok a saját órai vázlataikat szeretnék visszahallani"
Az gáz.
De egyébként a törvény miatt az ő kezük is meg van kötve: a NAT 2020-as tananyagot kérhetik! Ha azt megtanulod máshonnan, akkor bajod nem lehet.
Ellenkező esetben, ha ennyire ragaszkodnak a vázlatokhoz, akkor menj mashová érettségizni, ahol a törvénynek megfelelően vizsgáztatnak.
Köszi a válaszokat!:) Igen a tankönyveim megvannak mind. Az a baj, hogy az én sulimban (nevet nem szeretnék írni) sok mindent tanítottak e két tantárgyból ami egyáltalán nem is kell az érettségire. A töritanárom minden órán litániákat diktált 5000 személlyel. A “tanulós” osztálytársam mint a gép húzza át a régi jegyzeteit a követelményrendszert vizsgálván… “Ez se kell, ez se kell, ez se kell”….
Magyar nyelvtanból a 9.-et konkrétan egyetemi anyaggal kezdtük….
Én olyan iskolában érettségiznék (és fogok is) ahol betartják a törvényt. Van egy követelményrendszer, azt kérhetik számon.
Tehát én 12. osztály után lelépnék onnan. Nem is jelentkeznék ott érettségire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!