Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Doktori képzésen valóban nem...

Doktori képzésen valóban nem 12, hanem 8 államilag támogatott félév van?

Figyelt kérdés
ma 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Doktori alatt az orvosira gondolsz? Ott 12 félév a képzés és 14 állami féléved van rá

Ha a phd-ra, akkor az teljesen más, ott nem az állami féléveid csökkennek, hanem egy munkaszerződésed van.

ma 10:51
 2/3 A kérdező kommentje:

Az utóbbira és arra értem, ami alatt jár az ösztöndíj. Mivel egy félévet korábban felhasználtam és most merült fel a kérdés, hogy az új helyen fizetős lehet egy félév.

A neptun azt írja 12-ből 1 félévet használtam fel, de mások 8 félévről beszélnek, mint keret.

ma 10:54
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A phd már nem a klasszikus hallgatói jogviszony, ha maradt is állami féléved, az ott nem használható fel. Ott teljesen más rendszer van. Így lehetséges, hogy 12 féléved van ami alatt be kell fejezned.
ma 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!