Az egyetemeken mennyire nehéz az idegennyelvi kurzus?
Figyelt kérdés
A nyelvvizsgát ki lehet váltani egy félév idegennyelvi kurzussal. De nem találtam semmi információt arról, hogy ez pontosan milyen szinten történik ez a nyelvoktatás. Esetleg valaki tud erről bővebb információt?#egyetem, idegen nyelvi kurzus,
tegnapelőtt 00:15
2/8 A kérdező kommentje:
Debreceni Egyetem Egészsségügyk kar, Szociális munka szakon érdekelne.
tegnapelőtt 10:49
3/8 anonim válasza:
Más egyetemre jártam, de nálunk nem volt semmi extra. Inkább könnyűnek volt nevezhető.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3-as a válaszod. Az, hogy könnyű mit jelent? Olyan középszintű nyelvtudásnak megfelelő? Gondolom ezzel a kurzussal kapcsolatosan hasonló a követelményszint a különböző egyetemek között. Sajnos nincs valami jó nyelvkészségem, így a nyelvtanulás sosem ment túl jól.
tegnapelőtt 12:51
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 5-ös. Akkor az tényleg nem vészes és viszonylag könnyedén, jól fel lehet készülni rá.
tegnap 13:20
7/8 anonim válasza:
Én már a második diplomámat csinálom.Se az EKKE se az ELTE nem állít megugorhatatlan követelményeket.
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm 7-es. Egy diplomát már én is szereztem, de akkor még ez az idegennyelvi kurzus nem volt meg. Mivel a COVID idejére esett, ezért nyelvvizsga nélkül is megkaptam a diplomámat. És most láttam hogy a Debreceni Egyetemen akinek nincs nyelvvizsgája, alap és mesterképzésen is 1-1 idegennyelvi kurzust kell teljesítenie a diploma kézhez vételéhez. Nagyjából olyan lett mint a testnevelés, csak ott ugye 2 félévet kellett teljesíteni belőle. Illetve az idegennyelvi kurzus ha jól láttam a tanterv részét képezi, míg a testnevelést csak külön amolyan szabadon választható tárgyként vehette fel az ember.
tegnap 19:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!