Hogyan zajlik a levelező szocialpedagogia szak a Győri egyetemen? Hányszor kell megjelenni? És mennyire húzós a tanulás munkahely mellett?
Szlovakiabol jelentkeznék, tanácsadásra is beiratkoztam már, de sajnos fogalmam sincs hogy működik a levelező Magyarországon, és ezen a konkrét egyetemen. Érdekelne mivel mellette dolgoznek rendes munkaidőben, és a heti 2 nap nem biztos hogy megoldható lenne ..
Nagyjából mennyi órát kellene raforditanom otthon munka után a tanulásra? Napi 2 óra férne bele max vagy a hétvégém, mivel akkor nem dolgozom, de sok helyen láttam hogy valahol szombat vasárnap vannak az órák mindig. Ha valaki tud valamit kérem segítsen. Köszönöm
Ezt konkrétan nem tudnám neked megmondani, de elég kicsi az esély rá, hogy itt olvassa a kérdésed valaki, aki pont oda jár.
Javaslom írj a tanszéknek, és tedd fel a kérdéseid, általában szoktak válaszolni.
Ha jobban kutakodsz a honlapjukon, még az is előfordulhat, hogy fent van, én is levelező tagozat után nézelődöm most, és elég sok infó fent van az egyetemek honlapján.
Egyébként el kell, hogy keserítselek, hiába levelező, sajnos a legtöbb egyetemen hétköznap vannak az órák, mivel nem akarják a hétvégi extra túlórapénzt kifizetni a tanároknak.
Valószínűleg emiatt én sem állok neki. Esetleg több egyetemen érdeklődj, van ahol van online oktatás, azt esetleg fel tudod venni, visszahallgatni. Vagy tömbösítve vannak az órák, akkor betegszabival jobban meg lehet oldani.
De ez sajnos egyetemenként változik, az adott suliban tudsz érdeklődni.
Jaj köszönöm hogy segítesz! Hát akkor majd a tanácsadáson érdeklődöm...remélem segítőkészek lesznek, nem sok tapasztalom van magyarországi egyetemekkel és kicsit beparaztam :) sajnos csak Győr jönne szoba, vagy a Selye János komáromban, ahol levelezőn csak óvónőképző van ami abszolút nem vonz úgyhogy korlátozottak a lehetőségek. Győr közelebb is volna lakhelyemhez es magyarul tanulhatnek,Pozsony ezért kilöve. de így idősebb fejjel már nem mindegy hogy sikerül-e majd vagy sem, főleg ha a munkámat is kicsit félre kell tennem mellette meg ugyebár nem is olcsó a levelező.
Tanácsadáson meg olyan ciki lenne ilyenekrol érdeklődni, hogy mennyit kell tanulni, mert ez mindenkinek más
Azt nem is érdemes megkérdezni, hogy mennyit kell tanulni, mert persze egyénileg változó, hogy kinek hogy fog az agya, másrészről meg nyilván nem fogják azt mondani, hogy oh, hát nálunk nem kell sokat tanulni, mert az nekik is ciki.
Én azt tudom neked mondani, hogy a második diplomámat levelezőn végeztem, 20 éve, akkor még volt szombati oktatás. Hát 3 évig nem nagyon volt szabadidőm. Akkor tanárként dolgoztam, szóval azért tudtam rá tanulni. Ha valaki este 6-kor ér haza fáradtan, nem tudom hogy tud még nekiállni.
A vizsgákkal ők sem voltak rugalmasak, a legtöbb vizsgám hétköznap volt, szóval az órákon túl még azokkal a napokkal is számolni kell.
Ha nem támogat a munkahelyed, nem egyszerű, így is sokszor kellett "táppénzre mennem", hogy el tudjak menni vizsgázni.
A férjem most jár levelezőre, elég tingli-tangli munkahelye van, szóval tud elvileg mellette tanulni. De nekik is csütörtök-péntek vannak az órák, bár rugalmasabb a tanszék, mert sok online óra van, amin nem mindig tud ott lenni, de felveszi (ez Veszprém). Viszont sok a szeminárium és nem csak vizsgaidőszakban kell tanulni, szóval neki is most nulla szabadideje van, és volt több tantárgy, amiből elsőre át sem ment. De ez programozó, azért itt sok a matek.
Szociálpedagógia inkább bölcsészettudomány, ott nem sok reál tantárgy lehet, de olvasós, na meg mindenhol vannak azért kevésbé megértő tanárok.
Általában azt szokták mondani, hogy a levelezős diploma ugyanannyit ér, mint a nappalis, szóval ugyanaz a követelményrendszer. Csak úgy, hogy neked mondjuk van 2 db konzultációd, míg nekik meg heti 2 előadásuk.
Január 9-11 közt lesz az Educatio kiállítás Budapesten, ha tudod, menj el rá, kint lesz minden egyetem, szerintem ott könnyebben tudsz belsős infókat is szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!