Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanítói szakra jelentkezhetek...

Tanítói szakra jelentkezhetek úgy, hogy pszichiátriai kezelés alatt álltam 2 hétig?

Figyelt kérdés

Elvileg a mentális/pszichés zavar kizáró ok. Ez tényleg igaz? Ha ez történt velem soha nem lehetek tanító? Következő évben sem adhatom be a jelentkezésem?

Ja és ki lettem kezelve azóta.

dec. 31. 21:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%
Nem vallod be, ennyi.
dec. 31. 22:46
 2/12 A kérdező kommentje:

#1 de üzemorvosi vizsgálaton látják, mert benne van a rendszerben, nem?

Vagy üzemorvosi nincs ilyenkor?

dec. 31. 22:50
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

A pedagógusi pálya nagyon megterhelő idegileg, lelkileg, szellemileg és fizikailag is.

Hatalmas türelem, koncentráció, előkészítő és háttérmunka, rengeteg adminisztráció.

Helyettesítések, túlórák, szervezés, értekezletek, továbbképzések.

Óralátogatások, a munkád értékelése.

A húgom azt szokta mondani, hogy neki mindenki a főnöke: az igazgató, a két igazgatóhelyettes, az osztályfőnöki munkaközösség vezető, a társadalomtudományi munkaközösség vezető, a testnevelés mk. vezető ( testnevelés-történelem szakos és osztályfőnök).

A gyerekek egyéni problémái, az osztályközösséggel kapcsolatos problémák, kapcsolattartás a szülőkkel…..

Versenyekre felkészítés, kísérések, stb. És még nem is tértem ki a klf.osztály szintű, iskolai szintű kulturális eseményekre…

Hát még a frusztrált kollégák áskálódásaira…

Szóval a pályához alapból kötélidegek

kellenek.

Ha pszichés zavarokban szenvedsz, ha hajlamos vagy rá, akkor a folyamatos nyomás miatt nem neked való, nem vagy alkalmas.

dec. 31. 23:05
 4/12 A kérdező kommentje:

#3 a fél családom pedagógus, tisztában vagyok a pálya nehézségeivel.

A kérdésem nem erre irányult.

dec. 31. 23:45
 5/12 A kérdező kommentje:
Konkrétan a felvételi érdekelne. Egyébként sem mondtam hogy abban akarok dolgozni. Tényleg olyan nehéz lenne a kérdésre válaszolni?
dec. 31. 23:46
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tudom, hogy nem minden pszichés zavar kizáró ok, csak a súlyosak. Ha jól emlékszem, ez a kettő a skizofrénia és a bipoláris I. A depresszió, szorongás, evészavar, ilyesmik nem kizáró okok. Egyébként az üzemorvos nem lát bele a kezelési történetedbe, sőt, be lehet állítani úgy EESZT-ben, hogy még a saját háziorvosod se férjen hozzá ezekhez az adatokhoz. Ebből következik, hogy nem tudják ellenőrizni sehogy, hogy tényleg nincsen-e ilyen betegséged, tehát akár dönthetsz úgy is, hogy nem vallod be (ha pl. súlyos mentális betegségben szenvedsz). Ha meg nem súlyos, és "bevallod", akkor az alapján nem zárhatnak ki a felvételiből. :)

tegnapelőtt 00:21
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Mi volt a betegséged?
tegnapelőtt 01:04
 8/12 A kérdező kommentje:

#6 köszönöm, nem vagyok skizó sem bipoláris

#7 depresszió és öngyilkossági gondolatok. Ennyi.

De már jól vagyok.

Én úgy tudtam hozzáférhetnek, de akkor ezek szerint nem veszik olyan véresen komolyan.

tegnapelőtt 02:03
 9/12 anonim ***** válasza:
34%
Az 1-es válasz tökéletesen jó, erre lepontoztátok. 😬
tegnapelőtt 06:07
 10/12 anonim ***** válasza:
77%
Nem az számít, hogy egyszer, valamikor a múltban pszichiátriai kezelés alatt álltál, hanem az, hogy jelentkezéskor szenvedsz-e pszichiátriai zavarban, produkálsz-e pszichiátriai tüneteket. A lelkibetegségek többségéből ugyanis ugyanúgy fel lehet gyógyulni, mint a belgyógyászati betegségekből. Ezzel minden orvos tisztában van, úgyhogy megnyugodhatsz, nem lesz probléma a múltadból.
tegnapelőtt 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!