Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen egyetemi/főiskolai...

Milyen egyetemi/főiskolai szakra jártál, és mennyire érte meg, mennyit segített később az elhelyezkedésben a diplomád?

Figyelt kérdés
A kérdésem csak magyarországi iskolákra vonatkozik, diplomás képzésekre.

dec. 29. 13:48
A kérdező szavazást indított:
Nagyon elégedett voltam a képzéssel
A képzés jó volt, de nem azon a területen helyezkedtem el
A képzés elég gyenge volt, és a diploma sem ért sokat, de el tudtam helyezkedni
Kimondottan értelmetlen volt az egész, megbántam, hogy oda jártam
12 szavazat
 1/5 A kérdező kommentje:
Légyszi írjátok meg válaszban is, hogy mire jártatok. (A szavazás csak akinek van kedve szavazni, csak statisztika miatt érdekel :D)
dec. 29. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mérnök informatikus diplomát szereztem Dunaújvárosban, 2009 nyarán.

2010. januárja óta folyamatosan informatikusként dolgozok, bár 2019 tavasztól nyár végéig volt egy nem szándékos kihagyás, de az épp úgy alakult csak, egy szerencsétlenül elsült váltásról volt szó, és közben egy házfelújítás miatt ez még kapóra is jött éppen, de most itt jobban nem részletezem.

Sokat számított a tanulmány és végzettség, bár a munkám során valójában a tanultaknak csak alig 10%-át tudom hasznosítani végeredményben.

De nélküle nem ment volna egyáltalán.

dec. 29. 14:31
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Könyvvizsgálóként dolgozom, ilyen irányú diplomám is van, diploma/számviteli ismeretek nélkül fel sem vettek volna. Szóval elég sokat hozzátett az elhelyezkedésemhez.
dec. 29. 15:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Örülnék, ha még jönnének!

dec. 29. 18:07
 5/5 anonim ***** válasza:
86%

Van két osztatlan 5 éves MA bölcsész diplomám. A képzés színvonala az egeket verdeste (ELTE), szó szerint világszínvonal, de nyilván nem ölik magukat a munkáltatók a diplomáért. Arra jó volt, hogy sokkal okosabb lettem és kijutottam vele elit egyetemre PhD-zni nyugatra.

Van egy gazdasági BSc-m (BGE). A képzés közepes színvonalú volt, de a diploma nagyon sokat ér a munkaerőpiacon. Befektetés/hozam arányban toronymagasan ver mindent.

Van egy Corvinusos kiegészítő diplomám, ezt letagadom a CV-ben is, olyan gyenge képzés volt.

Továbbá van egy CEU MBA-m, ez magas színvonalú képzés volt, és kb. azonnal felvettek vele külföldre dolgozni.

És van még egy kiegészítő és egy mesterdiplomám top nyugati egyetemekről mesterséges intelligencia témakörben. Ezek olyan sokat érnek, hogy még be se fejeztem, de azonnal kaptam velük munkát.

Összességében azzal érdemes foglalkozni, ami igazán érdekel, ami iránt rajongani tudsz, ami a hobbid.

tegnap 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!