Szegedi RMG,TIG,DFG vélemények, hová érdemes menni?
Sziasztok! Nemsokára itt a felvételi. Szegeden tanulok, itt is szeretnék középsuliba menni. Szinte minden lehetséges gimnáziumban angol szakot néztem ki, csak a sorrend nem biztos, mivel vannak bennem kérdőjelek. Néztem a Deákot, a Tömörkényt, illetve a Radnótit is, de inkább a TIG vagy az RMG jöhet szóba. Az lenne a kérdésem, hogy a három gimnázium közül melyikben ajánlanátok az angol tagozatot. Annyit kell tudni a tanulmányaimról, hogy általánosban kitűnő voltam, sőt most is mindenből ötös vagyok. Az angol is egész jól megy, magántanárom szerint márciusra, amikor lesznek a szóbelik, addigra simán fel tudok készülni bármelyik suliba szóbelizni.
Annyi, hogy olyan suliba tervezek járni, ahol ténylegesen jó képzést kapunk, hiszen egyetemre is szeretnek majd járni. Emellett nem lenne hátrány a jó közösség sem. Ha van tapasztalatotok bármelyik sulival kapcsolatban, kérlek írjatok, mert sokat jelentene. (akár, hogy az adott gimiben mennyire nehéz a szóbeli, milyen a közösség stb.)
Köszönöm előre is!
Szia!
Ha szeretsz tanulni, új dolgokat kipróbálni és nem okoz nagy gondot számodra az alkalmazkodás, akkor a Radnótit válaszd. Itt nagyon jó alapokat kaphatsz, de azért van hajtás is. Pontosan nem tudom mennyire durva az angol tagozat, mert én humánra járok, tavaly felvételiztem.
A tanárok viszonylag jók, mindegyik arra törekszik, hogy a legjobbat hozd ki magadból. Maga az RMG közössége rendkívül baratságos, (magam is meglepődtem, hogy milyen jól érzem magam) rettentő izgalmas programokat rendeznek. Sajnos nem tudom milyen lehet majd a hangulat az osztályban, de ahogy láttam, az angol tagozaton nagyon változozó, hogy milyen emberek kerülnek egy közösségbe.
Ha mégse sikerül olyan jól a felvételid, mint gondolod, akkor ne ess pánikba!!! Bármi történjék is, menj el a szóbelire és ne hagyd, hogy a negatív gondolataid befolyásolják a teljesítményedet(ne úgy menj el a szóbelire, hogy "Jaj ide biztos nem vesznek fel, már nem számít, hogy milyen lesz ez.")
Sok sikert, remélem a szerinted jónak talált iskolába vesznek fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!