Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam és Jogtudományi karán vagyok másod éves Győrben! Másnak is ilyen nehéz ez a jog ? Már most csúszok 5 tárgyból.Össze sem hasonlítható a középsulival . Aki nem hajlandó napi 8 órát tanulni az válasszon mást!
Ne haragudj, kérdező, de min vagy meglepve? A jogi képzés híres arról, hogy ott sokat kell ttanulni. Az meg mindennél természetesebb, hogy az egyetem nem olyan, mint a középiskola.
Ne érts félre, sok sikert kívánok, de azért arra szerintem lehetett számítani, hogy ez a szak kemény lesz.
#3 ezt vitatnám, én is jogra járok. Ilyen nincs hogy nem nehéz vagy nehéz, egyéntől függ. Van aki a vizsgaidőszakban tanulja meg az egész féléves anyagot, van aki pedig az elején éjjel nappal tanult és kihullott mert nem bírta.
A kérdezőnek sem megy, ha első/másodéves létére 5 tantárgyból csúszott.
Képezni pedig nem muszáj magát, elmehet szakvizsga nélkül a közigbe is dolgozni minimálbérért.
Én is DFK-s vagyok, elsőéves és fogalmam sincs miről beszélsz. Egy tárgytól eltekintve mindenből ötös leszek(az említett tárgyból hármas, mert abból alig volt óránk, és azt se tudtuk mit kell tanulni).
És nem tanulok napi 8 órát, hanem bejártam rendesen szorgalmi időszakban, tanultam rendesen a zh-kra, meg tanulok most is. A szakon én vagyok a legjobb eddig(levelezőn, és nappalin is). Pedig én is járok bulizni, meg dolgozom is emellett, de teljesíthető minden.
És őszintén, azt hogy a francba hoztad össze?
Kelemen tanár úrnál kb lehetetlen megbukni. Minden segítséget megad a sikeres vizsgához, neked csak fel kell készülni normálisan. Én 1 napot tanultam intenzíven a vizsgára, és jeles lett. Előtte is foglalkoztam mondjuk a tananyaggal, de intenzíven egy napom volt rá, mert más vizsgákra is kellett készülnöm.
Vermes tanár úrnál ugyanez van.
Czebe más kicsit, de nála is át lehet menni. Nálunk még pl pót-pót zh-t is írt ki, annak aki még a póton is megbukott, de én elsőre nála is 85%-ot írtam, szóval ő sem kér lehetetlent.
Filozófia az gyerekjáték volt. Nagyon érdekes tárgy, és nálunk szinte mindenki ötös lett belőle. Közgazdaságtanból mindenki 4-5 lett nálunk, egy ember fog csak menni vizsgázni.
Frank tanár úr meg tökéletesen magyaráz, és kb semmit nem is fogok tanulni a vizsgájára, csak azt amit órán leírtam, mert olyan jól jegyzetelhető volt minden.
Infóból is nálunk mindenki 4-5 lett, én 100%-ot írtam, pedig egy órán voltam bent, de vannak fent nagyon jó videós segédletek Moodle-n és abból tanultam meg mindent.
Jogi alaptanból sokat tanultam, de Pődör tanárnő is minden segítséget megadott, és nagyon kevesen buktak nálunk.
Őszintén, hogy buktál meg 5 tárgyból? Egyszer sem voltál bent szorgalmi időszakban, vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!