8.-ban iskolaváltás?
Elég komoly problémák vannak a suliban, aminek csak részben a gyerekem az oka. 13-an vannak, már ez is egyébként elég beszédes, nagyon sok gyereket elvittek a suliból. Én is már évek óta mondom, hogy menni kéne, de a gyerek eddig nem akart. Nagyon rossz a légkör, a tanárok kiábrándultak, és tényleg szinte csak a gyenge vagy problémás diákok maradnak.
Most ott tartunk, hogy mindennek ő az oka, ha ott sem volt, akkor is. Rászálltak a tanárok, már az egyik közölte vele, bármit tesz, megbuktatja.
Holnap megyek be a suliba, de nem hiszem, hogy konstruktív beszélgetés lesz.
Tudom, hogy problémás gyereket nem akar befogadni egyik suli sem, és az már eleve gyanús, ha 8.-ban akar valaki váltani. Mit mondhatnék a befogadó suliban, hogy átvegyék?
Január 18-án megírja a fiad a felvételit. Nem hiszem hogy direkt megbuktatnák. Az általános iskolák igyekeznek megszabadulni a problémás gyerekektől. Nem gondolom, hogy a fiadat még egy évig el akarnák viselni.
Ne izgulj! Az iskolaváltás szerintem felesleges.
Alapesetben egyetértek veled. De azért ha szemétkedni akar vele, akkor megteszi, hogy megbuktatja év végén, aztán pótvizsgán meg átengedi. Akkor már nem kell még egy évig nézegetni, de azért rendesen betett neki.
Ha félévkor is bukik, melyik iskola veszi fel?
Szerencsére nem pontszámos tantárgy, földrajz. És sajnos a törit is ő tanítja, de abból masszívan kettesre áll. Abból is volt már ötös is, másik tanárnál, de most annyira utálja, hogy nem tudom rábeszélni, hogy odaüljön tanulni.
És létezik olyan iskola, amelyik felveszi? Őszintén, én nem tenném a helyükben.
Matekból, magyarból most ötösre áll, nagyon gyúrunk a felvételire, de félek, hogy így nem sok értelme lesz.
Fiú. Hát, igazából soha nem tanulni járt iskolába, hanem mert muszáj. És csibészkedik. Emiatt nagyon utálják a tanárok. Én értem, hogy zavaró, amiket csinál, de a világon semmi rosszindulat nincs benne. Nem szemtelen, a társait nem bántja. Leginkább szünetben hangoskodik. Tanulni meg végképp nem akar.
De amikor egy tanár azzal jön, hogy ő mindent el fog követni, hogy megkeserítse az életüket, akkor ő egyszerűen feladja.
Egyébként már szóltunk az igazgatónak, hogy ezzel a tanárral gond van, azt mondta, hogy nem tud mit csinálni vele, írjunk a Klikknek. A többi szülő nem szól. Hát, én meg a rossz gyerekemmel mit szóljak.
Amúgy a többi tanárral sem vagyunk kifejezetten megelégedve, de tudom, hogy milyen a pedagógushelyzet az országban.
Már rég el kellett volna vinnem, teljesen leépítették az önbizalmát.
Holnap még bemegyek ehhez a tanárhoz. De az az igazság, hogy az elmúlt években már sokszor bementem kölönféle tanárokhoz, és egy ideje már feladtam. Valahogy úgy érzem, hogy nem tudunk egyről a kettőre jutni. Pedig én mindig udvarias voltam a tanárokkal, de hát nem velem vannak egész nap, hanem a csibész gyerekemmel.
A törit is együtt tanuljuk, de igazából nem sok eredménye van. Mindig a Redmentában írnak, meg szoktam nézni, hogy miket kérdez, hát, hagyjuk. De annyira nem érdekelt eddig, mert matekból jó a gyerek, a magyart is gyűrjük. Technikumba akar menni, szerintem oda felveszik, csak hát megbukni nem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!