Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nemzetközi tanulmányok diploma...

Nemzetközi tanulmányok diploma mire jó? Más alternatíva van annak, akit érdekel valami hasonló irány, de mégis mélyebb tudást szeretne és nem akar friss diplomásként évekt tölteni munka kereséssel?

Figyelt kérdés
Fél éve tanulok nemzetközi tanulmányok képzésen és eddig nem nagyon jöttem rá, hogy pontosan mire is jó ez. Azért jöttem ide, mert nem igazán tudtam, hogy mit szeretnék csinálni, érdekeltek a nyelvek, történelem és társadalmi kérdések, szóval szinte minden szempontból ez tűnt a legjobb ötletnek, de úgy érzem, hogy nem mélyülünk el semmiben sem komolyabban. Csak, hogy egy példát említsek, van egy olyan előadás, hogy "Bevezetés a jogba", de amikor tankönyvből feladja az olvasni valót, 2 óra között is 50-100 oldalt ki kell hagyni és ez minden tárgyból hasonlóan megy.

dec. 7. 15:19
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Majd mindjárt írják, hogy ha ügyes vagy, akkor tudsz diplomata lenni vele.

Én minden ilyen kérdés alá megírom, hogy nem piacképes, akiket ismerek ilyen diplomával tök mást csinálnak pl. bérszámfejtenek.

Ha érdekelnek a nyelvek sokkal piacképesebb mondjuk egy nemzetközi gazdálkodás, csak hogy mondjak alternatívát.

dec. 7. 15:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
#1 igen, de a gazdasági szakok baromi matekosak. Nyilván a többség aki nemzetközi tanulmányokra megy, az azért teszi, mert nem menne neki egy emelt+ szintű matek, amit a gazdasági szakokon elvárnak.
dec. 7. 16:28
 3/9 A kérdező kommentje:
#2 Én is e-miatt hezitáltam meg hezitálok nagyon. Ugyan a közép érettségim 5-ös lett és jól ment a matek, emelt szinten soha nem tanultam és nem hiszem, hogy menne. Viszont elgondolkotam, mivel nagyon sok gazdasági képzésen nem alapfeltétel az emelt matek. Ezek szerint mégis elvárják?
dec. 7. 20:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, habár van felzárkóztatás, de emelt matek kibővített szintje. Nézz utána, vannak fent jegyzetek a neten. Ha úgy érzed nem menne, akkor ne vágj bele. Kőkemény deriválás, integrálás, számvitel stb stb

Nem alapfeltétel az emelt matek, de ott szükséged lesz rá stb

dec. 7. 20:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
dec. 7. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Én 20 év kihagyás után mentem gazdasági szakra, vért izzadtam, de egy jó magántanárral meg tudtam ugrani a matekot. Szóval ez ne tartson vissza.
dec. 9. 19:42
 7/9 anonim ***** válasza:
#6 ha van érzéked a matekhoz be tudod hozni a lemaradást, de ha alapból nem vagy benne olyan jó akkor nem. Szóval attól hogy neked sikerült, nem biztos hogy másnak is fog.
dec. 9. 19:54
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 Persze, egyetértek. Bár nekem érzékem nincs a matekhoz, de nagyon akartam, és jó tanárt találtam.
dec. 9. 23:05
 9/9 anonim ***** válasza:
#8 ezek szerint mégiscsak van hozzá érzéked, ha meg tudtad csinálni a vizsgákat, és fel tudtál zárkózni.
dec. 9. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!