Hol tudok legegyszerűbben jogi diplomát szerezni, melyik egyetemen?
Figyelt kérdés
Nappalin nem nagyon megy, ezért gondoltam arra, hogy váltok levelezőre. Hol a leghallgatóbarátibb a levelező képzés? Valakinek van tapasztalata?nov. 29. 15:14
1/8 anonim válasza:
Elte jogi karán nehezebb a képzés, a Károliról azt hallottam hogy sokkal hallgató barátabbak. Csak erről a kettőről van elmondás alapján infóm. Bár ezt egy nappali képzésben részt vevőtől hallottam. De az oktatók és a követelmény levelező képzésben se más.
2/8 anonim válasza:
Lehet egy egyetem akármennyire hallgatóbarát, megtanulni (bemagolni) helyetted nem fogják. Szerintem egyik egyetemen sem egyszerű elvégezni. Lehet az ELTE nagyobb nevű, de a többin sincs kolbászból a kerítés.
3/8 A kérdező kommentje:
#2 igen, nem is ezt várom, de valamiért mégiscsak van egy rangsor a 10 jogi egyetem között, tehát a miskolci valamilyen szempontból gyengébbnek kell hogy legyen, mint pl az ELTE.
dec. 1. 12:11
4/8 anonim válasza:
Nem gyengébb, ugyanúgy kihullasz, ha nem vagy odavaló. Ezek nem erősségi sorrendek, hanem valamilyen szinten az egyetem lokációja is szerepet játszik abban, mennyire népszerű. Pestre sokan akarnak költözni a lehetőségek miatt és az ország közepén van, viszonylag "mindenkihez" közel. Ugyanúgy jelöli zalaegerszegi is, mint szegedi vagy debreceni. Ellenben Miskolc kinn van a keleti országrész legszélén, a Dunántúlról nagyon kevesen fogják jelölni, illetve eléggé el van híresülve a rossz közbiztonságról és a sok c type-ról. Emiatt kevesen akarnak odaköltözni, kevesen jelölik. Aki esetleg miskolci is lehet inkább el akar menni onnan. De ahogy láttam ott is 380 körül volt az állami ponthatár, azért az se valami kevés, főleg hogy 2 70%-os emelttel kaparsz össze ennyi pontot. De az egyetem színvonalának ebben az esetben semmi köze a ponthatárokhoz.
5/8 A kérdező kommentje:
#4 nem vagyok abban biztos, amit te mondasz. Az ELTE-n pl szigorlatok vannak , Miskolcon nincsenek, szóval ilyen szempontból már alapból könnyebb. Neked ez a saját tapasztalatod?
dec. 2. 06:36
6/8 anonim válasza:
Igen saját. Attól mert szigorlat nincs, ugyanúgy vért izzadsz a római jogon.
7/8 A kérdező kommentje:
És te hova jártál? Ezek szerint több jogi egyetemhez is volt szerencséd?
Igen, de azért mégsem ugyanaz, mintha év végén az egész éves anyagból kérnének számon.
dec. 2. 06:43
8/8 anonim válasza:
Miskolcon alapvizsgának hívják a szigorlatot, úgyhogy van.
(Az én időmben viszont még szigorlat volt a szigorlat.)
Rangsor nem erős - gyenge megkülönböztetés, hanem inkább elhelyezkedési sajátosság.
A legtöbben Pest, Ill. Budapest központban gondolkodnak, így oda jelentkeznek a legtöbben.
Miskolc Keleten van, így oda az ország nyugati régiójából nem nagyon mennek, mint ahogy Pécsre se megy a miskoci általában, mert van közelebb is jogi kar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!