Ha OKTV-n bent vagyok a top3-ban, akkor jogom van visszautasítani politikai és személyes okokból azt, hogy a miniszter adja át az oklevelet nekem?
Egyes emberek szerint kötelező lenne becsületbeli okok miatt, meg ez tényleg ünnepélyes pillanat, nem sok ilyen van egy életben, nem sok tizenéves mondhatja el, hogy ekkora megtiszteltetésben részesült.
Nos... Én lázadok, mert hiba van a rendszerben. Másrészt a miniszterek pökhendi burzsoák, akik a kapcsolataik miatt kerültek oda.
Kötelező elfogadom?
Teljes joggal megteheted, hogy meg sem jelensz a díjosztáson (attól még megnyerted), aki átadja, annak alig van köze az egészhez, hiszen a te saját személyes eredményedről van szó. Ő meg csak a "kiadó"...
Ha megjelensz és átveszed (a díjat nem ő adja, szinte semmi köze hozzá - ámbár az aláírása valószínűleg rajta lesz), akkor is megteheted, hogy nem fogadod el a kinyújtott kezét (ő nyújtja, nem te). Ennek olyan nagy hatása nem lesz, de a te önérzetedet növeli. Nyugodtan megteheted, mert szerinted ez így korrekt - légy önmagad! (Ha egyáltalán észreveszi, akkor tudhatja, hogy megérdemelte.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!