Vállalkozási mérlegképes könyvelői szakmával a kezemben könnyebb a pénzügy számvitel szak az egyetemen?
Figyelt kérdés
Jelenleg csak folyamatban vannak a tanulmányaim, de nem lenne hátrány egy diploma is. A kérdés, hogy egy fokkal könnyebb lenne-e. Olvastam, hogy mások szerint könnyebb, hiszen az egyetemen nem magyaráznak annyira részletesen mint egy oktatási centrumban például. Nem tudom ez mennyire igaz-e.nov. 23. 00:09
1/4 anonim válasza:
Számvitel jól fog menni. A többihez nincs túl sok köze.
2/4 anonim válasza:
Igen, alapszinten érteni fogod a könyvelést, ami előny. Az egyetemen persze s a számvitelt is sokkal mélyebben fogják tanítani, sok vállalatgazdasági összefüggéssel, adózást mélységében, globális gazdaság, hitelügyletek, meg ami szakosodást még választasz. Mehetsz kontrolling irányba, Business Intelligence irányba, ez most kurrens. Ismerd meg a digitalizációs hátterét a számvitelnek, ez lesz az irány. De az "akasztófát" érteni kell, az biztos.
3/4 anonim válasza:
Ti jartatok merlegkepesre? Ott nemcsak “akasztofazas” van. Ugyanugy vannak gazdasagi ismeretek, vallalkozasok penzugyei, adozas. Konkretan ha megnezed pl. a pentanal eddig 80 volt az adozasi oraszam, az egyetemen meg van 1 felev belole, ami el sem eri ezt az oraszamot. Nem lehet beszelni melysegekrol. Majd a specializacion max meg mesteren.
4/4 anonim válasza:
Ido elott elkuldtem. Szoval az elso nehany felev nem lesz nagy kihivas. Amire oda kell figyelned majd az a gazdasagi matek es statisztika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!