Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megteheti ezt egy igazgató?

Megteheti ezt egy igazgató?

Figyelt kérdés

Gimnáziumba járok, és az igazgató kijelentette nálunk, hogy csak orvosi, és szülői igazolást fogad el. Ez azt jelenti, hogy ha nyílt napra megyek, akkor azt csak szülői igazolással tudom leigazolni, melyből mi csak 3-at kaptunk, míg másik iskolákban 6-ot kaptak a diákok. A lepecsételt és aláírt igazolást se fogadják el az egyetemektől. Nem értem, azt gondolom hogy így 12. osztályban elég fontos lenne, hogy a diákok minél több egyetemet tekintsenek meg, hogy legyen BÁRMI fingjuk arról, hová szeretnének tovább tanulni.

Itt azért egy olyan gimnáziumról van szó, amely arról neves hogy a diákok 95%-a továbbtanul. Azt is hallottam, hogy az igazgató pályázott a legkevesebb hiányzással rendelkező középiskola címre (ha ilyen egyáltalán létezik). Gondolom elég jó lehet a nyeremény, ha ilyenekhez futamodik.

Mellette azt is mondta, hogy nem érdekli kinek milyen programja, kirándulása, sport versenye, családi problémája van, a diákok kötelessége hogy bejárjanak az iskolába. Egy évfolyamtársam azért szidták le, mert egy családtak műtéte után otthon mert maradni pár napra.

Mit gondoltok? Normális ez? Engem a legjobban az bosszant, hogy végzősként maximum 3 egyetem nyíltnapját tekinthetem meg, amit azért kijelenthetjük hogy nem sok alkalom, utána persze szülői igazolásom nem is marad. Szerintetek lehet ez ellen bármit tenni? Az igazgató egy igazán önfejű és nárcisztikus ember.

nov. 21. 21:52
 1/7 anonim válasza:
26%
Felhívod a háziorvosodat hogy nem jól vagy, csináltál egy COVID tesztet, pozitív. Rögtön kiír 1 hétre, és annyi nyílt napra mész el, amennyire akarsz.
nov. 21. 22:03
 2/7 anonim ***** válasza:
42%
Kb 4 nap igazolatlan belefér a 29 igazolatlan órába, következmények nélkül. Amúgy meg menjenek be a szülők panaszkodni, esetleg a tankerülethez is.
nov. 21. 22:51
 3/7 anonim ***** válasza:
31%

Egyetlen egy nyílt napon nem voltam, nem tudom, hogy miben segített volna egyetlen nap, amit a netről nem tudtam meg... Hogy szebb az aula? Vagy jobb pasi az egyik mikroökonómia tanár? :)

Családtag műtéte miatt sem maradtam soha otthon, nem hiszem, hogy egy gimnazistának kellene ellátni bárkit a családjából, anélkül meg minek is?

A versenyeket meg általában nem tanítási időre szokták tenni, ezt sem annyira értem.

Az egyéb program/kirándulás szintén vicces indok a hiányzásra...

Szerintem ne pörögd túl, ezt a közel fél évet kibírod, aztán egyetemen/fősulin kb. akkor mész be, amikor akarsz. A munkahely meg valószínűleg rosszabb lesz, mint az igazgató 😀

(A szülői igazolásokat mire tartalékolod? Műkörmösre? 🙃)

nov. 22. 01:20
 4/7 anonim ***** válasza:
18%

"Mit gondoltok?"

Azt, hogy kamu a kérdés.

nov. 22. 08:12
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Menjenek be a szülők. Nézzétek meg azt is hogy a házirend ír e valamit az igazolásokról.

Négyesnek meg annyit, hogy a nyílt nap igenis lehet hasznos, amikor valaki tudja hogy mit szeretne tanulni, de ezt több egyetemen is tanulhatja, könnyebb döntést hozni

nov. 22. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:
61%

A nyílt napokról az egyetemi igazolásokat tényleg elfogadhatná, bár láttunk már visszaéléseket azokkal is. Volt már rá példa,hogy egy diák az összes létező nyílt napra elment, amire csak tudott, csak iskolába ne kelljen mennie... de azért a többség nem ilyen, gondolom. Erre a dologra tényleg rákérdezhetnének a szülők fogadóórán vagy szülői értekezleten.

A többire: igen, azokat megteheti az igazgató. Nem kell tolerálnia, hogy a nagymamának leszedték a bütykét és erre a diák otthon marad. Az, hogy ő 3 napra fogad el szülői igazolást, megintcsak olyan dolog, amit megtehet. Ezt az iskola házirendje szabályozza, van olyan iskola ahol hármat, van ahol hatot fogadnak el - hát nálatok pont a kevesebb az igaz, de ettől még ebben nincs semmi törvénytelen.

nov. 22. 11:56
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
Sztem nem kell 3-nál több nyílt nap. Ha ezek nélkül nem megy, akkor nagy a baj, nálad, nálatok!
nov. 22. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!