Tanárok, tanítók, ki kiengeditek óra alatt a diákokat wcre?
Középiskolás unokám mesélte, felállt az egyik fiú órán és közölte a tanárral, "hogy ki kell menjen a wc-re mert sz@rnia kell különben idefosik"
Először jót nevettem aztán azon gondolkoztam, miért így fejezte ki magát ez a fiú? Biztos vagyok benne, ha normálisan mondja akkor is kiengedik a mosdóba.
Egyetemen voltam tanúja nemrég ilyen esetnek, az oktató bezárta az ajtót még óra elején. Nem akarta kiengedni wcre a diákot aki ütni kezdte az ajtót, azt kiáltva hogy "befosok". Az oktató csak lesett mint a birka, majd a diák fingott egy jó hangosat (talán be is reccsentett), erre már kinyitotta az oktató az ajtót.
Atóta nem is láttam ezt a faszit egyetemen, tuti nagyon ciki lehetett neki.
Nálunk volt olyan tanár aki nem engedte ki a diákokat. Míg más mondta, hogy ha kell álljunk fel, menjünk ki. Munkahelyen sem kell bejelenteni ezt és ki lehet menni. Én is értem, hogy x ideig vissza lehet tartani és tágul a hólyag is.
De tételezzük fel, hogy szünetben nem kellett vagy nem tudott elmenni. Sajnos szintén volt olyan probléma, hogy a taná írta a késéseket és ha össze jött akkor igazolatlan óra. 45 percet nem biztos, hogy kibír. Vagy arra összpontosít egész órán, hogy ne hugyozza össze magát. Kimegy 5 percre és már is jobban tud figyelni az órán. Az is lehet valóban, hogy nem pisilni kell neki, hanem égetőbb a szükség.
#1 nél is nem tudni milyen tanár volt. Én is tudok olyat hogy ha szól a tanárnőnek, hogy ki kell menni wc-re, akkor nem fogja kiengedni. Volt má velem is olyan helyzet pisi téren, hogy éreztem, hogy ez lassan veszett harc. Ott fel is álltam és a tanár előtt mondtam, hogy szeretnék kimenni wc-re. Kiengedett, de ha nem is enged ki akkor is megyek, nem érdekelt volna, ha szaktanárit vagy késést ír. Ott is lehet volt valami ilyesmi dolog, csak ott próbálta volna "szépíteni a helyzetet", hogy bizony nem pisilni kell és ha nem engedi ki akkor baj van.
Ki, de ismerem őket, tudom, ki őszinte és ki akar lógni :)
A legnagyobb baj, hogy a kicsik (most éppen 7-8 évesek) szórakoztatónak találják, hogy egy kimegy, és utána indulna a többi is.
Én általában kicsit visszahúzódóbb voltam, nem is kifejezetten bandázni akartam kimenni, hanem ha valaki szólt, amivel megzavarta az óra csendjét én is esetleg bátrabban kérdeztem meg, hogy mehetek-e??
Ilyenkor persze a rafinált tanár egyből látta a turpisságot és mondta, hogy csak akkor, ha a másik vissza jött. Nyílván ez is jó opció, de nem azért mentem volna ki, hogy kardozzunk vagy nem tudom mi értelme lenne kimenni tömegével a wc-re és még rá is mondani, hogy ez menő.
Aztán 40 éves korára kezdődő inkontinencia, vastagbélrák, aranyér, mert később már székrekedést okozhat a visszatartás is, stb.
A koncentrálást, figyelést, megértést is akadályozza, végig azzal vagy elfoglalva, nehogy baleset legyen a vége.
Ez embertelen!
Ha menni kell, akkor menni kell.
Iszonyú megalázó az ilyen kiszolgáltatottság, hogy egy osztály előtt magyarázkodnod kell az életfunkcióid miatt.
A kimaradt információt pótolnia kell, ez alap.
Ha dolgozat írás van, akkor meg előre figyelmeztetem őket, hogy a szünetben feltétlenül intézzék el, mert nem szakíthatják meg a feladatot.
Akinél pedig egészségügyi okokból különösen fontos ( vesebaj, cukor szint, stb.), orvosi igazolást hoz a szülő, s szó nélkül föláll, s kimegy, nem lóg.
De van ennek egy másik vetülete. A tanár felelős a diák testi épségéért, egyebek. Ott felügyelet nélkül van. Ha baja történik, én megyek a börtönbe.
Kockázatos tehát, de nincs mit tenni.
Az ovist meg kötelező kiengedni, sőt, meg kell dicsérni, hogy csöndben szólt.
Abban a korban van, amikor tanulja, szokja, hogy ha szükség van, egyedül kimegy, elintézi magának, aztán jön vissza, bemutatja a kezét, hogy a szappantól illatos.
Ha ilyenkor nem engedem ki, akkor becsinál, megalázva megszégyenül, és ezt soha nem felejti el, mert trauma.
Aki nem engedi ki, az alkalmatlan idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!