Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A fogyatékos gyerekek részére...

A fogyatékos gyerekek részére milyen fejlesztő, pedagógiai eszközök vannak?

Figyelt kérdés
Szakirodalom érdekelne első sorban, ahol ennek használatát, módszertanát bemutatják.

nov. 13. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy milyen fogyatékosságról van szó és az mennyire súlyos.
nov. 13. 19:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Fogyatékosságspecifikusan tudsz utánanézni.
nov. 13. 19:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, nem mindegy, de akármilyen jó. Csak fejlesztő eszköz legyen.
nov. 13. 20:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés olyan, mintha azt írtad volna ki, hogy hogyan kell egy beteget meggyógyítani. Ez is egy szakma, sok évig tanulják, amit nem lehet egy 10 mondatos válaszban összefoglalni.

Ha szakirodalom érdekel, írd be a Google keresőbe, hogy gyógypedagógia könyv, és találsz egy csomót.

nov. 13. 22:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezért van rá 5 éves egyetem, mert nagyon nem mindegy.

Az én gyerekem pl. csak adhd-s, és nekem is annyit mondtak, hogy majd én fejlesszem otthon, mert nincs szakember.

Vettem is könyveket, de nem sokra mentem. Azért ez nem olyan egyszerű, hogy veszel egy könyvet. Elég összetett dolgok ezek, és lehet, hogy több kárt csináltam, mint hasznot.

A gyerekek általában ellenállnak, ha valami nehézségbe ütköznek, az egyik legnagyobb kihívás ezt leküzdeni, és ha az ember nem ért hozzá, akkor később csak még nehezebb lesz. Ezek a könyvek nem nagyon beszélnek erről. Hogy tudsz motiválni egy szorongó kisgyereket, aki tudja, hogy amit kérsz tőle, az neki nehéz? Nyilván a gyerek személyiségétől is függ, van aki azért jobban próbálkozik, van aki azonnal bedobja a törölközőt.

Egyébként tényleg nagyon nem mindegy, hogy mi a probléma, más egy siket, egy autista, egy diszlexiás, egy szellemi fogyatékos gyerek fejlesztése.

nov. 13. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!