Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek mik azok a dolgok...

Szerintetek mik azok a dolgok amikben jelentősen különbözik egy falusi és egy városi iskola?

Figyelt kérdés

#különbség #városi iskola #falusi iskola
nov. 8. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Például a tanulók létszáma.
nov. 8. 19:17
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
A sportlehetőségek, a szakkör lehetőségek, nyilván kevesebb a diák, nincs értelme ezer szakkört elindítani és mindegyiket csak pár tanulóval.
nov. 8. 19:25
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Az udvar és a sport(csarnok/terem/szobácska) mérete (nekünk Budapesten konkrétan nem is volt, a helyi lekövezett parkba mentünk ki futni, ami tele volt turistákkal.)

A kisvárosi sulimban nagy udvarunk volt, hatalmas sportcsarnokkal, lehetett tollasozni, kidobózni, kosarazni, focizni, mindent.

Parkolási lehetőségek a suli környezetében.

Főleg gimi esetén fontosak a környező lehetőségek. Egy városban több könyvtár is van, különböző ifjúsági csoportok, önkénteskedési lehetőségek, mindenféle produktív aktivitás, amiből lehet válogatni és csinálni őket tanítás után.

És a bp-i sulimban szinte mindenki az agglomerációból járt be napi 2-3 óra utazással, egy faluban pedig szerintem sokan laknak közel egymáshoz, délután/este is tudnak együtt lógni.

nov. 9. 02:11
 4/6 A kérdező kommentje:
4-es ezzel most mire gondolsz kifejtenéd?
nov. 9. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
79%
Én vidéki általános iskolába jártam. Nekem továbbtanulásnál azt mondták, hogy nem csak azért lesz nehéz a gimiben, mert középiskola, hanem mert nem fővárosi általánosba jártam, ami nehezebb, magasabbak a követelmények, mint egy vidéki általánosban. Hogy minden vidéki általánosra ez jellemző-e, nem tudom, hiszen, van egy tanterv, de az biztos, hogy az én sulim tényleg nagyon gyenge volt. Aki nagyon jó tanuló volt, vagy kitűnő, elment 8 osztályos gimibe.
nov. 11. 16:03
 6/6 anonim ***** válasza:

A jobb bp-i gimik oktatási színvonala valóban magasabb. De vannak természetesen olyan sulit is BPn, amelyekben a színvonal nem éri el egy jobb vidéki gimi színvonalát. Pld. A BP Fazék színvonalát nem éri el a Miskolc Földes. De a Földes eleri és még is haladja pld. BP Szent Imre vagy sztem a Varosmajori gimi színvonalát.

Továbbá nemzetközi kapcsolatokban jelentős különbség van védeki és bp-i sulik között. Ez nagyon fontos, mert a mai felsőoktatás költsége hasonló a külföldi egyetemek költségével. S pld Ausztriában minden EU állampolgár tandíjmentesseget kap.

nov. 15. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!