Kötelező egyetemi testnevelés felmentéssel?
Csak egyetemen tanuljunk már meg helyesen írni...
Tudom, nem a tesi a legfontosabb tárgy, de a helyesírás minden diszciplinában lényeges
Nálunk semennyire nem vették komolyan, 0 kredites tárgy volt. Aki az órák 0,7 részére bement, és aláírta a papírt, az megkapta az aláírást, akkor is, ha csak ücsörgött. Én valamelyik félév közepén csúnyán meghúztam a vádlim, odabicegtem valahogy (ahogy az órákra is bejártam), beírtam magam a jelenlétre, és még orvosi se kellett, visszabicegtem a előadóba tanulni.
Hacsak nem testnevelési egyetem, akkor valszeg annyival le tudod tudni, hogy megmutatod a tanárnak, hogy nem felejtetted el. De persze az a biztos, ha megkérdezed a tanárt, esetleg megbeszéled vele.
Nálunk tesin el lehetett menni kondizni is (az egyetem saját konditerme), ha nem akartál a csoportos órán részt venni. Itt nincs ilyen lehetőség? Bár gondolom, ha lenne, nem kérdeznél itt..
Kérdezd meg a tanárt, hogy hogyan kaphatod meg az aláírást, szerintem full érthető, hogy nem akarsz így részt venni. Elfogad-e valamilyen sportigazolást esetleg (pl. nálunk úszóbérlet, kondibérlet el volt fogadva covid idején), vagy a jelenlétedet felírja akkor is, ha mondjuk csak futsz, de nem veszel részt a labdajátékokon stb. vagy számolj úgy, hogy felesleges bejárnod, mert nem kapod meg az aláírást és másik félévben kell felvenned a tesi 1-et.
Csak nem a Széchenyi, meg a kötelező tesi/úszás? 😂
Add le a tárgyad, én biztos nem kockáztatnék, mert nekem is volt már gondom az orrommal, és egyáltalán nem kellemes dolog.
Én a kötelező úszás miatt vagyok levelezőn, mert biztos nem fogok úszni a hugyos vízben. Félévet voltam úszómester és tudom mik mennek egy uszodában. Helyette inkább értelmes sportra járok(thai box).
1. Egy igényes ember nem csak a látszatra, a külcsínre, hanem a belbecsre is ad, így például odafigyel, milyen munkát ad ki a kezéből, mit tesz Isten, odafigyel mondjuk a helyesírásra
2. Rendbne, hogy automatikus tárgyfelvétel van a gólyáknak, ezt el is tudom fogadni, de feltételezem, ez módosítható még a szemeszter 0. és 1. hetében. Szeretném megkérdezni, te utánajártál-e, hogy ennek mi a módja és intézkedtél-e ebben a témában?
Ha az intézkedés megvolt, akkor jogos valahol az, amit most érzel, ezek hiányában ez csak a fejedhez kapás, hogy bakker, most már csinálni is kéne valamit, mert a végén még bukom, amit bukom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!