Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kötelező egyetemi testnevelés...

Kötelező egyetemi testnevelés felmentéssel?

Figyelt kérdés
Most vagyok első féléves egyetemen és van kötelező félév testnevelés. Rögtön év kezdetekor orrsövény műtétem volt. A doktor is mondta hogy jobb esetben fél év a gyógyulás, tapasztalom is mivel nagyon érzékeny azóta is. Már egy hónapot felvoltam mentve, nagyrészt nálunk a tesi pedig labdajáték amitől nagyon félek mivel már szimpla arcmosáskor is érzékeny. Most kéne elkezdjek járni, viszont mi történik ha még kérek legalább 1 hónap felmentést? Újra felkell vegyem majd a tárgyat, vagy ez így nem lenne gond?

nov. 2. 20:30
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
logikus, h nincs abszolválva, halasztva tavaszra ez a félév
nov. 2. 20:39
 2/9 anonim ***** válasza:
42%

Csak egyetemen tanuljunk már meg helyesen írni...

Tudom, nem a tesi a legfontosabb tárgy, de a helyesírás minden diszciplinában lényeges

nov. 2. 20:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi? Miért vetted fel, akkor erre a félévre? Én a helyedben be se mennék, vagy leadatnám utólag kérvénnyel a tárgyat. Orvosi indokkal biztosan el is fogadják, és akkor még az átlagot se rontja. TO-n érdeklődj ennek menetéről. Én sem az első évben csináltam meg, egyszerűen csak azért, mert nem volt hely semmilyen foglalkozáson.
nov. 2. 20:45
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk semennyire nem vették komolyan, 0 kredites tárgy volt. Aki az órák 0,7 részére bement, és aláírta a papírt, az megkapta az aláírást, akkor is, ha csak ücsörgött. Én valamelyik félév közepén csúnyán meghúztam a vádlim, odabicegtem valahogy (ahogy az órákra is bejártam), beírtam magam a jelenlétre, és még orvosi se kellett, visszabicegtem a előadóba tanulni.

Hacsak nem testnevelési egyetem, akkor valszeg annyival le tudod tudni, hogy megmutatod a tanárnak, hogy nem felejtetted el. De persze az a biztos, ha megkérdezed a tanárt, esetleg megbeszéled vele.

nov. 2. 20:58
 5/9 A kérdező kommentje:
érdekelne miért kell egyből kötekedni:/ feltettem egy kérdést sietve, telefonról, “hibajavítóval” értelemszerűen szerintem nem a helyesírás lesz az első amire figyelek :DD a tesit pedig nem én vettem fel, első féléves nappali hallgatóként még felveszik nekem automatikusan a tárgyakat, hiába jeleztem hogy így kezdem az évet, bekerült. szimplán ennyi miatt érdekelt volna, hogy akkor számítsak rá egy másik félévben vagy ezzel teljesítve van, de látom ide felesleges kérdést feltenni:) csak a kötekedés megy.
nov. 2. 21:23
 6/9 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk tesin el lehetett menni kondizni is (az egyetem saját konditerme), ha nem akartál a csoportos órán részt venni. Itt nincs ilyen lehetőség? Bár gondolom, ha lenne, nem kérdeznél itt..

Kérdezd meg a tanárt, hogy hogyan kaphatod meg az aláírást, szerintem full érthető, hogy nem akarsz így részt venni. Elfogad-e valamilyen sportigazolást esetleg (pl. nálunk úszóbérlet, kondibérlet el volt fogadva covid idején), vagy a jelenlétedet felírja akkor is, ha mondjuk csak futsz, de nem veszel részt a labdajátékokon stb. vagy számolj úgy, hogy felesleges bejárnod, mert nem kapod meg az aláírást és másik félévben kell felvenned a tesi 1-et.

nov. 2. 22:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Csak nem a Széchenyi, meg a kötelező tesi/úszás? 😂

Add le a tárgyad, én biztos nem kockáztatnék, mert nekem is volt már gondom az orrommal, és egyáltalán nem kellemes dolog.

Én a kötelező úszás miatt vagyok levelezőn, mert biztos nem fogok úszni a hugyos vízben. Félévet voltam úszómester és tudom mik mennek egy uszodában. Helyette inkább értelmes sportra járok(thai box).

nov. 3. 09:11
 8/9 anonim ***** válasza:
36%

1. Egy igényes ember nem csak a látszatra, a külcsínre, hanem a belbecsre is ad, így például odafigyel, milyen munkát ad ki a kezéből, mit tesz Isten, odafigyel mondjuk a helyesírásra

2. Rendbne, hogy automatikus tárgyfelvétel van a gólyáknak, ezt el is tudom fogadni, de feltételezem, ez módosítható még a szemeszter 0. és 1. hetében. Szeretném megkérdezni, te utánajártál-e, hogy ennek mi a módja és intézkedtél-e ebben a témában?

Ha az intézkedés megvolt, akkor jogos valahol az, amit most érzel, ezek hiányában ez csak a fejedhez kapás, hogy bakker, most már csinálni is kéne valamit, mert a végén még bukom, amit bukom.

nov. 3. 09:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a hasznos válaszokat! Utolsó kommentelő, ha már kötekedsz, kérlek te is olvasd vissza mit írsz, mert sajnos lett benne helyesírási hiba :( “Egy igényes ember nem csak a látszatra, a külcsínre, hanem a belbecsre is ad”. Ha meg elolvasnád amit írtam, jeleztem valószínűleg nem fog menni a tesi mégis felvették, utána hiába szóltam külön:D Úgyhogy ha csak emiatt jársz fel ide jó 2bites lehetsz:/
nov. 6. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!