Veres Pálné gimiről vélemények?
Oda jártam.
Ha valami, hát a közösség elég jó szokott lenni. Nyilván ez sincs kőbe vésve, feleségemnél (aki évfolyamtársam volt) pl annyira nem volt jó az osztályközösség, a mi osztályunk viszont kikupálódott rendesen.
Ha mondhatok ilyet, igazi "libsiképző" - már ahogy a rosszakarói gondolnak rá. A diáktüntetések szervezésében élen jártak az ottani diákok, egyébként belső akcióik is voltak a saját tanáraik támogatására. Pedig amúgy olyan különösebben nincs is tolva semmiféle propaganda, egyszerűen arra a szintre vannak emelve a diákok ahol tudatosul, hogy bizony a társadalmi felelősségvállalás fontos dolog.
Sznobok? Hát... jjjja, alapvetően a fehér felső-középosztálybeliek járnak oda úgymond. Illetve hát nyilván bekerülnek a szegény rétegekből is, de amúgy abszolút értelmiségi képző.
A volt osztályfőnököm a jelenlegi igazgató, 2 éve az osztálytalálkozón mondta, hogy ötszörös a túljelentkezés hozzájuk, szóval elég magasak a ponthatárok. A továbbtanulási ráta 95% fölött van és bizony az évfolyamátlag is ilyen 4.8-4.9 körül, ami mondjuk szerintem elég beteg, de kinek mi, nekem 3.8 volt anno:D
Tanárhiány lényegében nincs mert egyrészt aaz onnan érettségizők előszeretettel mennek vissza (és ez a trend nem most kezdődött, a jelenleg 50 körüli tanárok nagyrésze is VPG-s volt régen), illetve fogadnak gyakornokokat akik aztán gyakran oda mennek dolgozni miután végeztek.
Cigizni-füvezni szoktak, de azt szerintem ne hidd, hogy máshol nem. Volt pár botrány nálunk is, pl szétpiált tábor, amikoris másnap szépen körbeültünk és nyílt kommunikáció volt a témában, szóvla szerintem a legjobb amit tehettek a tanárok. De ez is persze tanárfüggő.
Az én volt osztályomból sok lett a mindenféle mérnök, jellemzően külföldön dolgoznak, több orvos, fogorvos, de még EU Parlamentben dolgozó valaki is lett. Nemtom pontosan mit cisnál, de az általa beszélt 5 nyelvvel elhiheted, hogy nem takarít:D
Egyébként a hivatalos rangsoron jelenleg az ország 8. legjobb gimnáziumának mondták.
Én absozlút javaslom. Büszke vagyok rá, hogy VPG-s voltam és azt látom, hogy a legtöbben ugyanígy vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!