Mit kéne tennem ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
21 éves vagyok, idén kezdtem pszichológia szakon. Tavaly anglisztikát kezdtem el, viszont utáltam és időpocséklásnak is éreztem ezért ott hagytam, majd újrafelvételiztem pszichóra, mert nagyon régóta érdekelt maga a szak, eredetileg is ide akartam jönni, az egyetlen ok amiért nem tettem az az, hogy nem akarok pszichológus lenni. Leginkább a szorongásom miatt, és mert egy "nyugis" munkahelyet szeretnék, ami nálam azt jelenti hogy kevés vagy egyáltalán nincs szociális interakció. Viszont a pszichológián kívül nincs egy szak vagy munka sem, ami érdekelne, ezért vagyok itt. Mit kéne tennem? Végezzem el hogy legalább legyen egy diplomám, ha már úgy sincs semmi más tervem vagy célom? Vagy felesleges? Eddig jó ötletnek tűnt csak azért elvégezni mert érdekel, de most elbizonytalanodtam, megéri e olyan sokat tanulni, ha biztosan nem akarok benne elhelyezkedni.tegnap 13:55
1/4 anonim válasza:
Sokra fogsz menni a diplomáddal ha nem vagy hajlandó dolgozni a szakmában
Vagy tanulsz valami olyat ami megfelel és elhelyezkedsz benne vagy minden nélkül elmész valami gyárba vagy takarítónak ahol minimális az interakció
2/4 anonim válasza:
Szerintem jelentkezz még 4-5 képzésre a következő évek során, de előtte semmiképp ne gondolkodj el azon, hogy mit is akarsz magaddal kezdeni. Szorongjál egy szoba mélyén és kérdezz meg vadidegeneket arról, mit kezdjél magaddal.
3/4 anonim válasza:
Magadat hozd rendbe egy pszichológussal, az kevés egy nehéz szakhoz, hogy "érdekel". Keress pályaválasztásban járatos pszichológust. Csak van olyan szakma, ami tetszik! Milyen tárgyat szerettél középiskolában? Mi a hobbid, mit csinálsz szabadidődben?
4/4 anonim válasza:
Így van, #3-nak igaza van. Hozd helyre a szorongást, ne ez határozza meg az életed, ne ehhez igazítsd a jövőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!