Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire jó nekem ez a szak?

Mennyire jó nekem ez a szak?

Figyelt kérdés

Nemzetközi gazdálkodáson vagyok.

Mindig is jó voltam földrajzból, matekból ilyen is-is, töriből is szuper voltam. Többi annyira nem érdekelt. Emellett érdekel a politika, közélet, társadalom, zene.

okt. 18. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mint NG-n végzett, aki szintén szerette az általad felsorolt tárgyakat: semmi köze nincs ennek a szaknak/végzettségnek ezekhez.

persze lesznek/vannak olyan tárgyaid mint matek 1-2 / gazdasági matek, mikro/makro ahol kell matekot használni, vagy bizonyos gazdasági régiók történelme, milyen nemzetközi együttműködés hogyan alakult ki és milyen hatással lett a nemzetközi gazdaságra/kereskedelemre.

de amúgy ha munka szeempontjából nézzük, a 98% vmi random multis munkában fog elhelyezkedni, specializálódni az üzlet vmelyik részére (akár mesteren, akár specializációban ha van az egyetemeden, akár gyakorlati helyen)

kb olyan mint egy gazdálkodás és menedzsment néhány "nemzetközi" nevezetű tárggyal

okt. 18. 21:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Mit dolgozol pontosan?
okt. 18. 23:15
 3/3 anonim ***** válasza:

En online marketinggel és brand managementtel foglalkozok, volt szaktarsaim között van aki pénzügyi vonalra ment, van aki logisztikára, project managementre vagy konzultációs céghez.

Az egyetlen aki közel maradt az ng s tanulmanyainkhoz az egy gazdasági kutatointezetnel dolgozik.

De amúgy ha elkezdesz allashirdeteseket nézni látni fogod hogy nemzetközi gazdálkodás szakot sehol nem említenek mint követelmény. Ahol bármilyen gazdasági diplomát elfogadnak ott azt írják hogy gazdasági területről diploma, esetleg kiemelik hogy mit preferálnak (pl marketing, psz).

Kötelező szakmai gyakorlat is úgy volt megadva hogy legyen valami nemzetközi vonulata a munkánkat de amúgy bármi lehetett gazdasagi munkakörökön belül, ezzel kb csak a kis magyar kkv- kat lőtték ki akik csak magyar piacra dolgoznak.

okt. 18. 23:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!