Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemek Budapesten, Szegeden...

Pussyassbitch kérdése:

Egyetemek Budapesten, Szegeden, Debrecenen, stb.. ahol van Pedagógia és/vagy Pszichológia szak/kar?

Figyelt kérdés

Tudnátok nekem ajánlani egyetemeket, ahol ezek a szakok/karok megtalálhatóak? Személyes tapasztalatok esetleg?

Hamarosan itt vannak a nyílt napok, ha tudjátok mikor van az adott egyetemen, azt is megköszönöm!

okt. 16. 17:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetemek listáját megtalálod felvin, hogy hol van pszichológia alapképzés.

Személyes tapasztalatom az ELTE-vel van, ott csináltam az alapot, és most a mestert is ott végzem. Tudni kell, hogy az alapszak nem a köztudatban elterjedt nagybetűs PSZICHOLÓGIÁRÓL szól, hanem az alapokról. Sok biológia, rengeteg kutatásmódszertan, nagyon sok magolás. Nyilván ezekben is megvannak az érdekes dolgok, és ami személy szerint nagyon tetszett, és az ELTE-t ebből a szempontból nagyon tudom ajánlani, hogy nagyon nagy választék van szabválokból még pszichológián belül is. Nagyon sok nagyon jó oktató van, ez szerencse kérdése is, hogy sikerül-e pont jót kifogni, de 1-2 tanártól eltekintve nekem nagyon pozitív véleményem van az oktatói karról, intelligensek, inspirálóak, és zöme nagyon jó szakember. Az ügyintézés, tárgyfelvétel nehézkes, nem egyszer kellett a to-val vitatkoznom alap dolgok miatt, de összességében nem bántam meg, hogy itt tanultam, nem véletlenül jelentkeztem ide mesterre is.

okt. 16. 23:19
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudom erősíteni az első válaszolót az ELTE-vel kapcsolatban. Én is ott csináltam a BA-t és az MA-t, és összességében szerettem, főleg az MA-t. A TO-val különösebb problémám nem volt, de az tény, hogy egy ekkora szakon nem mindig működik minden olyan gördülékenyen.

Viszont szerintem fontos nagyon alaposan átgondolni, hogy tényleg ezt akarod-e csinálni, mert nagyon szép szakma, de nehéz, és hosszú út vezet odáig, hogy valaki pl. magánban dolgozzon. Itt is rengeteg véleményt írtunk már a szakról, illetve az azt követő kilátásokról, ezeket érdemes megnézni. De ha mindent mérlegeltél, és továbbra is ez a cél, akkor mindent bele, hajrá! :)

okt. 17. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!