Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Történelem alapszakos bölcsész...

Történelem alapszakos bölcsész diploma nem ér semmit?

Figyelt kérdés

okt. 10. 14:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában nem nagyon.
okt. 10. 14:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Olyan helyekre jó, ahova bármilyen humán diploma megfelel
okt. 10. 14:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Azok milyen helyek?
okt. 10. 14:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Pl civil szervezetek, de régen a családsegítőbe meg gyermekotthonba is elég volt (2016ban tuti)
okt. 10. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem nagyon. Ahhoz képest, hogy milyen piszkosul nehéz szak és mennyit kell tanulni, gyakorlatilag annyit tudsz magadról elmondani, hogy van egy felsőfokú végzettséged. Vannak multik és közigazgatási helyek, ahol ez elvárás vagy plusz pont, de alapvetően messze nem ér annyit, mint amennyi időt és energiát belefektetsz.

Néhány évig tanítottam felnőttoktatásban, pénzügy-számviteli ügyintézőket és mérlegképes könyvelőket. Jellemzően elég vegyes volt a társaság, de az biztos, hogy a diplomások legalább fele történész, néprajzos vagy pedagógus volt kivétel nélkül mindegyik csoportomban. Amit persze mindenki úgy értelmez, ahogy szeretne, de elég őszintén elmondták, hogy muszáj volt valami mást keresniük, mert a többség egy általános irodai adminisztratív munkánál nem tudott előre jutni.

okt. 10. 18:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest, hogy mennyi energiát kell beleölni, NEM!
okt. 10. 21:15
 7/11 anonim ***** válasza:

A tudás mindig ér valamit, de a munkaerőpiac nem becsüli meg a magadfajtát.

A tudással azért lehet valamit kezdeni, például megpróbálkozhatsz média-karrierrel (nekem például saját TV-sorozatom volt); publicisztikával (Puzsér is történész szerintem); YouTube vloggerkedéssel; elemzőintézetben lehetsz politikai elemző; elmehetsz idegenvezetőnek stb. HR-en is rengeteg bölcsésszel találkoztam már.

A másik megoldás, amit én is csináltam: iratkozz be valami gazdasági alapszakra, például turizmus-vendéglátásra vagy marketingre, és végezd el.

okt. 11. 07:05
 8/11 MDaniel98 ***** válasza:
Aki történelemmel szeretne foglalkozni, és azt szeretné, hogy ezért pénzt is adjanak, ahhoz kétféle út létezik: Megcsinálsz egy töri PhD-t és reménykedsz, hogy neked lesz szerencséd egyetemen oktatni viszonylag kevés pénzért. A másik lehetőség, hogy elmész töri-bármi más tanárnak, ha szerencséd van lesz munkád, ha nem nem. töri-magyar szakos tanárokból ugyanis több van mint amennyi kell (kb. ez az egyetlen páros amire ez igaz), így még itt se biztos, hogy sikerülni fog, de sztem még mindig ez kecsegtet a legjobb esélyekkel tekintve, hogy a következő 10 évben rengeteg tanár megy majd nyugdíjba.
okt. 11. 07:43
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tanár.
okt. 11. 07:52
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy tanár, de egy tanári [2 félév [történelemtanár]] MSC elvégzése után már el lehet helyezkedni.
okt. 11. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!