Mérlegképes könyvelő képzés vagy egy egyetemi pénzügy- számvitel alapszak az egyszerűbb? Melyiket könnyebb elvégezni?
Mérlegképest könnyebb elvégezni szerintem.
Nem tudom hogy változott az elmúlt években, de amikor én befejeztem a PSz-t csak be kellett fizetni a regisztrációs és vizsga felmentési díjat és megkaptam a diploma miatt a mérlegképes papírt, mert amit egyetemen leadtak számvitelből az lefedte a tanfolyami anyagot. Viszont PSz-n azért vannak nehezebb/matekosabb alapozó tárgyak, amiket mérlegképesen megúsznak (pl. gazdasági matek, statisztika).
Másfelől az alapszakon a pénzügyi részen is nagy hangsúly van. Beállítottság kérdése is, de szerintem ezek a tárgyak nehezebbek, mint amik mérlegképesen vannak.
Az egyéni affinitásod semmit nem jelent, attól még az emberek többsége sosem tudná elvégezni.
"Az egyéni affinitásod semmit nem jelent, attól még az emberek többsége sosem tudná elvégezni." - Mi van?! :D Megnézed az elmúlt évek statisztikáit 4-6 ezer hallgató kezd évente, annak ha felé elvégzi már 2-3 ezer Psz diplomást jelent, az azért marhára nem kevés (de valószínűleg kevesebb, mint fele esik ki vagy hagyja ott a képzést). Egy átlagos képességű ember, ha érdekli ez a szak, azért el tudja végezni.
Nem is értem miért rettegnek sokan a számviteltől, nem kell hozzá komoly matektudás, nem kell annyi jogi sz@rt bevágni mint egy jogász képzésen. Le kell ülni, meg kell tanulni a törvényi hátteret és minél többet gyakorolni, hogy menjen milyen esetben mit/hogy kontírozunk. Nem egy agysebészet azért. Kell hozzá kitartás és szorgalom, mert unalmas tud lenni meg egy minimális logika hogy fel is fogja az illető amit tanult és alkalmazza, de ez rengeteg másik szakra is elmondható.
Aztán ki tudja, lehet tényleg én meg a 3. válaszoló vagyunk ilyen fel nem fedezett csodagyerekek.
Nyilván eleve az megy olyan szakra, akit érdekel a dolog. Aztán a fele még azoknak is - saját bevallásod alapján - megbukik, de nyilván tök egyszerű az egész...
Írtam, hogy valószínűleg még kevesebben is esnek ki, de nyilván nem tudom melyik egyetemen milyen az átlag. Akikkel együtt kezdtem nagy része be is fejezte a képzést diplomával, de voltak akik csúsztak, passzíváltak vmiért, elment közben szülni és később folytatta stb. Lehet egy Corvinuson nagyobb a szórás viszont mint nálunk.
Amúgy nem csak olyan megy erre a szakra akit érdekel, hanem akinek kell egy diploma és úgy hallotta ezzel jól el lehet helyezkedni, viszont könnyebb mint egy mérnöki, orvosi stb, én is így kötöttem itt ki és közel se vagyok vele egyedül. Nem jártam közgázos suliba, nem olvastam gazdasági dolgokat, közöm se volt hozzá. De ha gyk-n megnézed sok a hasonló kérdés, lövése sincs mire menjen vagy csak annyit tud hogy GTK legyen akkor is PSz-t többen javasolják.
Neked nem ment vmiért a számvitel, oké nyilván előfordul, attól még nem a létező legnehezebb tárgy. Teljesen átlagos képességű embernek tartom magam, mégis elvégeztem a számvitel mestert is.
Arról ne is beszéljünk hogy a számvitel alapjai tárgy minden közgazdásznak kötelező, ergo az is megcsinálta akinek turizmus-vendéglátás, gazdmen, kermar stb papírja van.
De full eltértünk az eredeti kérdéstől, csak felhúzott hogy ilyen zöldséget írsz :D Úgyhogy innentől felőlem azt hiszel amit akarsz, leírtam amit szerettem volna, mérlegképes könnyebb mi az egyetem, de mindkettő teljesíthető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!