Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Segítene valaki a pontok...

Segítene valaki a pontok kiszamitasaban orvosin?

Figyelt kérdés
Beleszamit a 11 masodik felev,es 12 elso feleves jegyek is? Az erettsegi pontok kozul pedig csak a ket emelt eredmenyei? Tobbletpont lehet pl ket nyelvvizsga?

#egyetem #orvosi #Tobbletpontok
okt. 1. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Felvi.hu-n mindent megtalálsz.
okt. 1. 18:57
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha orvosira készülsz akkor nem kéne hogy ez a feladat meghaladja a képességeidet
okt. 1. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgysem tudjuk megmondani ennyi infó alapján, mert ahány hely annyi feltétel.
okt. 1. 19:05
 4/8 anonim ***** válasza:
36%

Ha "szokásos" gimibe jársz, utolsó tanult 2 év végi jegy számít be (mondjuk 11. meg 12. év vége, ha faktra felveszed a 2 tárgyat és végig is viszed őket). Féléves jegyek nem.

Érettségi pont vagy az új rendszer szerinti közepek-emeltek arányosítva a szabályok szerint (ha idén érettségizel), ez bonyolult, de a felvi.hu (hivatalos) és rengeteg segítő oldal is taglalja, kérlek nézz utána, orvosin is önállónak kell majd lenni... Ha valami konkrétan nem világos, arra tudunk válaszolni, de kisregény lenne ezt elmagyarázni most az egész rendszert. Vagy duplázással, akkor csak a 2 emelt eredménye számít.

Ha van fél órád, de olvasni még gyorsabb...: [link] .

Többletpont lehet a 2 nyelvvizsga, vidéken max. 40 p., ha jól tudom, SOTE-n max. 50 p. (Eltérően számítják a pontokat!!!)

okt. 1. 22:30
 5/8 anonim ***** válasza:
47%
Bocsánat, nem "ha idén érettségizel", hanem az új (2024-es) rendszer szerint, na.
okt. 1. 22:31
 6/8 anonim ***** válasza:
13%

A 11 és 12 év végi eredmény számít. Hát most van duplázás is, mármint a a középiskolás eredményeket és az érettségi eredményeket összeadja, és megduplájára nő a pontszám. A másik meg csak az érettségi eredményeket számolja ha jól tudom. Nyilván látod melyik jobb szerintem. Az egyetem oldalán megtalálható, hogy mi az amit elfogadnak, és mi az ami nem. Úgy tudom, hogy kémiából vagy biológiából ( esetleg mindkettőből ha akarsz) kell emeltet csinálni.

Ahogy mondtam, meghatározza az egyetem myik tantárgy eredményeit számítja bele, szóval ötödik választható tantárgyként azt add meg ami számít nekik.

Remélem segített valamit

okt. 3. 11:48
 7/8 anonim ***** válasza:
15%
Most nem értem miért kellett így lepontozni. Én magam is egyetemre járok, amit írtam nekem is aszerint kellett csinálnom.
okt. 3. 15:21
 8/8 anonim ***** válasza:
89%

"A 11 és 12 év végi eredmény számít."

Nem feltétlenül. Az utolsó 2 TANULT év számít, ez lehet akár 9-10. osztály is.

"Hát most van duplázás is, mármint a a középiskolás eredményeket és az érettségi eredményeket összeadja, és megduplájára nő a pontszám."

A duplázás pont nem ez.. Olyankor az érettségi pontok számítanak duplán, az érettségi átlagot és a középiskolai jegyeket nem számítják.

"Úgy tudom, hogy kémiából vagy biológiából ( esetleg mindkettőből ha akarsz) kell emeltet csinálni."

Orvosiról beszélünk könyörgöm.. Ezer éve kötelező a két emelt. Az egyik fixen biológia kell legyen, másodiknak lehet választani, hogy kémiát vagy fizikát akar tenni, de mindkettőt emelt szinten kötelező teljesíteni.

"Most nem értem miért kellett így lepontozni."

Mert mondjuk f@szságokat írkálsz össze-vissza.. Ha valamihez nem értesz, akkor vagy nézz utána mielőtt másnak tanácsot adsz, vagy egyszerűen görgess tovább..

okt. 3. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!