Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosi szobeli es pluszpontok....

Orvosi szobeli es pluszpontok. Hogy mukodik? Nyiltnap?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kerlek segitsetek, azt olvastam,hogy mar van szobeli felveteli is az orvosin,ami 50% er. Ezt hogy kell elkepzelni?

Emellett azt is olvastam (amit en nem tudtam),hogy pluszpontot nem csak egy,hanem ketto nyelvvizsgaert is lehet kapni (egy emelt,egy kozep) Ez tenyleg igy van? En ugy tudtam,hogy max 40 vag 50p kaphato nyelvvizsgaert,ez egy felsofoku pontja.

Nyiltnapokra szeretnek elmenni,hogy tortenik egy nyiltnap,miket lehet megnezni? Lehet vinni kiserot?

okt. 1. 16:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem 50%-ot ér. Legalábbis nem az összes megszerezhető pont (500, ha nem volt katonai szolgálatod) 50%-át. Az intézményi pontok (max. 100) 50%-át (azaz max. 50-et), így igaz.

Szóbelikről találsz a neten infót (pletykákat is, ebből néhány valóban fedi a valóságot), orvosikon ez kb. egységes a 4 város egyeteme között, SOTE-jéről itt mindent megtalálsz: [link] . Ezek minden orvosi szóbelin elvileg így voltak (valóságot nyilván csak az tudja, aki elment volna mind a 4-re, de csak arra kellett, amit 1. helyen jelöltél meg).

Pluszpont jár a 2 nyelvvizsgáért. Tudtommal vidéken jellemzően C1 40 p. (ezzel a max. nyelvvizsgás pontok kilőve, tehát B2-ért nem jár pluszban semmi), 2 db B2-ért 2×28 p. lenne, de mivel max. 40 lehet nyelvvizsgákért, ezért 40 p. összesen a 2 db B2. A SOTE-n nyelvek szerint adnak pontot (ez a nemzetközi kutatási nyelvek miatt lehet):

- angol, német C1 40 p. / B2 20 p.

- francia, olasz, spanyol, portugál, latin C1 30 p. / B2 15 p.

DE! bármilyen kombinációban max. 50 p.

Nyíltnap jellemzően olyan, hogy nézed az egyetem orvos karának (vagy felvi-s pl. PTE esetén) honlapját/követed a közösségi oldalaikat és amikorra ki van írva a dátum, elmész szépen. Tartanak tájékoztatót, bemutatnak fejes embereket, beszélhetsz egyetemi hallgatókkal, vannak programok (általában regisztráció kötelesek, azt hiszem), standok az egyetemmel kapcsolatban. Kísérőt vihetsz, bár egyedül szoktak menni nagy részt a gimisek, vagy barátokkal. Az ilyen laborlátogatásokra (amikre írtam, hogy lehet regisztrálni) egyedül köll menni szerintem, magad nevében regisztrálsz, néha kicsik a helyek, x számú ember fér csak be a terembe.

okt. 1. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!