Hogyhogy ilyen baromi gyorsan haladunk fakultáción?
Felvettem a matek, töri és fizika faktokat emelt szinten, plusz földrajzból érettségizem év végén középen, így abból van felkészítő, meg nyelveket emelten oktató osztályban vagyok.
Baromi gyorsan haladunk... A fizikát az elejéről kezdtük. Annyit vettünk eddig, amennyit 9.-ben félév alatt. Plusz mind az emelt szintű, mind a közép anyagot átvettük. Történelemből annyi anyagot vettünk egy hónap alatt annyi anyagot vettünk, mint eddig három alatt. Matematikából úgyszintén... Földrajzból szintén fene gyorsan vesszük át.
Hogyhogy ilyen gyorsan megyünk?
Jól tudok tanulni, szeretek is tanulni, szóval bírom, eddig kiválóan is megy, nem panaszkodom, csak miért van ez?
A faktok és az emeltre felkészítés a JOBBAKNAK van. Nyilván nem fognak a kilencedikes anyagon vackolni, az elemi ismeretekkel húzni a drága időt - amit elvileg mindenki már régen kiválóan megtanult.
(Akinek már itt túl gyors volna a tempó, az jobban szedje össze magát, vagy gondolja meg, akar-e emelt értejségit...)
Végig kell menni a 4 éves anyagon, közben elmélyíteni egyes részeket, a végén majd rendszerezni, összetettebb feladatokat megoldani, összerázni az egészet. Mindezekhez nagyon is rövid ez az utolsó tanév.
#4.
Nem mindenből kezdtük előről.
Mert rohadt sok az anyag. Matekból és (a töris barátaim szerint) töriből különösen nagy a szakadék a közép- és emelt szintű anyag közt. Én a fizikát nem éreztem olyan gyorsnak, de mondjuk abból voltam a legjobb; simán el tudom képzelni, hogy másnak durva. Meg aztán fakton általában azok vannak, akik az adott tantárgyból jók, így nem kell mindent ezerszer elmagyarázni, mire megérti a társaság.
Idén kezdtem az egyetemet, és nagyon örülök, hogy fakton kicsit gyorsabbra vettük a tempót, mert itt még sokkal durvább. Gyakorlatilag másfél előadás alatt túl voltunk a középsulis statikán, pedig a vektoroktól kezdtük.
Egyébként minden tiszteletem, hogy ennyi tárgyat tolsz emelt szinten, kemény vagy. Én is 4 faltos voltam, de ezek közül rajzból és művtöriből egyáltalán nem értettségiztem, szóval könnyebb volt, mint neked, és azt is nehezen bírtam. Hajráhajrá <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!