Aki szerint jó dolog az, hogy "mindenki" versek elemzéséből és az irodalom többi részéből vizsgázzon, szerinte miért jó?
Mert a nyelvtan az természetesen szerintem is oké. De ez, hogy érettségin verseket elemezzünk és kb. vadidegen emberek életét mutassuk be... Sokan mondják, hogy alap műveltség. Mi is? Két ismeretlen vers összehasonlítása egy fogalmazásban? Érvelés egy olyan dologról, amihez talán közünk nincs? Miért befolyásolhassa a számomra teljesen idegen tárgy a felvételi pontjaimat, ha én pl. építész szeretnék lenni?
(Most fogok érettségizni és ettől függetlenül kivétel nélkül minden évben kitűnő voltam, tehát irodalomból is...)
18F

nem feltétlenül befolyásolja a felvételit. (duplázás?)
amúgy szerintme is alap dolog, hogy egy icipicit otthon legyen valaki a kúltúrában, művészetekben, ne csak a mónika showról tudjon beszélni....
gimi után meg mindenki azzal foglalkozik, amivel csak szeretne
(ennyi erővel minek a fizika, kémia, biológia...sőt, mindenkinek van olyan tárgy, amit meg kel tanulni, pedig nem érdekli, és nem is felvételi tárgy)
tudom, hogy nem ilyen véleményre vártál, de így gondolom

Az irodalom igényes nyelvhasználóvá tesz - többek között. Azt írod, hogy kitűnő tanuló vagy, így minden lehetőséged adva van arra, hogy sikeres ember legyél. Akkor pedig kommunikálnod kell szakadatlanul. És érvelni az igazad mellett. A jó érvelés külön tudomány, amit pont az irodalom órákon tudsz elsajátítani.
És még valami: manapság kezd járványossá válni az érzelmi fogyatékosság. Ha nem csupán tananyagként olvasnál szépirodalmat, az felérne egy védőoltással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!