Mit gondoltok a debreceni Csokonai és Fazekas Gimikről?
attól függ. milyen szakokra szeretnél jelentkezni?
2010. nov. 3. 19:53
2/12 A kérdező kommentje:
csokonaiban az emelt szintű angolra gondoltam
A csokiról a külsősök sok rosszat mondanak, de én ide járok és szeretem, és az általam ismert sulitársak többsége is, úgyhogy én szinte csak jót tudok mondani a suliról - igaz nem emelt angolon vagyok. A tanárok jók, bár ki kell őket fogni, mert van köztük pár elég 'kemény' is, úgy értve hogy magasak az elvárások. De amúgy nem vészes, maximum kevesebb a szabadidőd de így jobban rá vagy kényszerülve hogy tanulj. A suli nagyon szép és a hangulat is jó. Most indul pár új tagozat, pl. biológia, jogi-közgazdasági(azt hiszem:D) és a német/olasz nyek amit ugye csak néhány évente indítanak.Az olasz oktatás nagyon színvonalas, én kéttannyelvűs vagyok és nagyon szeretem:D
A Fazekas Debrecen egyik legerősebb sulija, itt nem tudok annyira nyilatkozni a tagozatokról. A hangulat elvileg itt is jó, habár az épület állapota nem a legjobb de ha oda jársz majd biztos megszereted.:D
Szerintem amelyik a Fazekashoz hasonló színvonalú az a Kossuth és a TÁG , de nekem valahogy nem jönnek be :D
2010. nov. 6. 02:33
4/12 A kérdező kommentje:
köszi szépen(: én is így vagyok vele.. szeretnék erős iskolába menni, de nem vmi szimpatikusak, éshát nem akarok olyan helyre menni ahol nem érezném jol magam.(:
hát szerintem válaszd a Csokit, mert a fazékban emelt angol mellett infot is emelt óraszámban kell tanulnod.(: de nem akarlak befolyásolni, ahogy érzed :D
2010. nov. 7. 00:44
6/12 A kérdező kommentje:
én is inkább a CSoki felé húzok.:D köszi.
7/12 A kérdező kommentje:
Ja meg ugytudom, hogy a Csokiban az emelt angol 4 éves. a többi suliba szinte mindenhol 5 ..:S
Én volt Csokonais vagyok. NE tegyél olyan butaságot mint amit én tettem 4 évvel ezelőtt, hogy bejelölöd. Én nem olaszos voltam, és csak rosszat tudok mondani róla. Sok olyan tanár van akinél akár tanulhatsz orrvérzésig akkor sem fogsz 3masnél jobb jegyet kapni. Érettségire nem készítenek fel minket (senkinek nem lett 350 feletti pontja). Minden nap remegő gyomorral ültünk be órákra. A közösség se olyan jó mint ahogy mások leírják. persze ez függ az osztálytársaktól. De pl. ott van a tesisek, akik lenéznek mindenkit, s mivel könnyű bekerülni, felveszik a sok buta cicababa lányokat, akik flegmáznak veled mindig. Felsőoktatási intézményben már most annyi az átlagom ott volt. Egy dologra tényleg megtanítottak minket, arra hogy megedződtünk. Tudjuk, hogy mindig is lesznek pofára osztályzó tanárok, és olyanok akik elvárják, hogy minden órára legalább 50-100 oldalt tanulj meg. Nem tudom, hogy lekellet e már adni a jelentkezést, de őszinte részvétem ha ide vettek fel.
2011. jan. 6. 21:56
*3masnál * le kellet e már
2011. jan. 6. 21:57
Volt csokonais vagyok. Utána néztem és a jogi-közgazdasági osztály eddig is volt, csak nem ez volt a neve, hanem csak simán E osztály aminek fele emelt óra számban tanult törit és matematikát, a másik fele pedig informatikát és matematikát. Ez körülbelül annyit jelent, hogy kb. 1 db órával hetente több van az adott tárgyból. Szerintem annyival lehetetlen emelt szintre felkészíteni valakit. A Biológia B osztály számomra nagyon meglepő, hiszen ha jól tudom 2 db biológia tanár van, és az ő munkájuk se kifogástalan... De talán még ez (és az olasz) amire megéri jelentkezni. Történelemre semmiképp ne menj, mert tudom, hogy ki fog tanítani, és ha nem akarsz első félév után minden nap sírva bemenni, akkor ne válaszd :D
2011. jan. 8. 21:43
Kapcsolódó kérdések: