A magyar-szak büfé szaknak számít?
Ez attol fugg, mit nevezunk bufeszaknak, ebbol adodhatnak felreertesek, mindenki mast ert alatta. Nekem az a bufeszak, amivel kesobb problemas lesz az elhelyezkedes, de bufebe arusnak meg mehetsz vele. :-)
Szoval, ilyen szempontbol sajnos a magyar szak is bufeszak, hiszen magyar szakos tanarokbol Dunat rekeszthetunk, az irodalomtorteneszekre es egyebekre meg vajmi keves az igeny. Raadasul kulfoldon is nehez elhelyezkedni magyar szakos diplomaval, mert ezt a nyelvet igen kevesen beszelik rajtunk kivul.
Egyebkent en is magyar szakra fogok jelentkezni iden, hiszek abban, hogy aki alazattal, elszantan szeretne ezt a szakot, az nem fog vele ehenhalni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazából nem a magyar+x, y szakos tanárokra gondoltam, hanem a most újonnan felvehető specializációkra és minorokra.... A 2. válaszolónak külön köszönöm, a választ. A másik két illetőt kérném, hogy kicsit jobban indokolják meg a válaszukat, mert én igazából a miértekre és a véleményekre vagyok kíváncsi! :D
Nem láttam még magyar szakos hirdetőt álláskeresőknél,ellenben mérnököt vagy közgazdászt elég sokat. Ítéld meg ebből,ha gondolod.
Egyébként vannak a magyaron belül olyan szakirányok,amivel később elhelyezkedhetsz,külföldön is!!! Ilyen pl. a hungarológia.
, hogy miért büfészak?
mert olyan ismerősöm 4,5 körüli átlaggal végzett akinek a gimi 6 év alatt sikerült. Sok magyar szakost ismerek, vannak okosak is, de sok tök buta, még akik phd-znak azok is. mindegy tanári szakos-e vagy az újabb szakok valamelyikére jár-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!