Milyen iskola a Kandó Kálmán Miskolcon?
Itt utána tudsz olvasni, főleg hiradástechnikai, informatikai szakok vannak:
Mert én Borsodban maradtam borsodiként gimiben, és semmit nem tanultunk. Nem volt fakt lehetőség, nem volt sportolási lehetőség, nem volt Erasmus, nem tanultunk nyelveket, órán a tanár sokszor be se jött órát tartani, sok óra elmaradt, sok tanárt nem tudtak szakos tanárral helyettesíteni, ha félévet hiányzott, stb. Közben a pesti barátaim Erasmusra jártak, nyelvvizsga felkészítő volt náluk ingyenesen, sportolni tudtak(voltak menő sportok is, pl vívás, vízilabda, amerikai foci), tanultak rendesen, volt emeltre való felkészülés is(nálunk az sem volt), és jó érettségit írtak. Nálunk alig lett meg az osztálynak az érettségi(mivel alig tanítottak valamit a tanárok, meg sokszor be se jártak, sok órán filmet néztünk, mert a tanárnak nem volt kedve órát tartani), így kb 2 ember ment egyetemre egyből gimi után. Pestieknél meg ment mindenki, és jó hírű egyetemre került mindenki. Nálunk max az ment egyetemre, akiknek a szüleinek volt pénze magántanárra, és úgy tudott járni a gyerek magán matekra, fizikára, biológiára, nyelvre, stb. Nagyon sok dologból kimaradtunk, és én is nemrég tudtam csak egyetemre jelentkezni(5 éve ballagtam). Ha normalis gimiből megyek, akkor meg már diplomám lenne. Most én például nyelvet is nyelvsuliban tanulok, mert gimiben egy angol órán sem csináltunk semmit.
Ja, és a ,,nagyszerű" angoltanárunk pont a Kandóba ment át ,,tanítani", ahol gyanítom szintén nem csinál semmit(tekintve hogy angolul sem nagyon beszél). Velünk állandóan filmet nézetett, de tanulni általában nem tanultunk vele semmit. 2 havonta írtunk kb alapszavakbòl szódogát, és ennyi.
Ha most kezdeném újra, én Pestre mennék, 100%.
Nem én szeretnék menni hanem egyik rokonom és kkiírtam ide hátha kapok tanácsot.
Nem oda jártam így nem tudom milyen.
Persze semmi gond csak megemlítettem.
Ezek alapján nem a legjobb hely de majd még máshol is utánanézek.
Köszönöm a segítségét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!